Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Twijn-leerlingen, burgemeester, wethouders en vele anderen aan de klus tijdens NL Doet

Zwolle – De grootste vrijwilligersactie van Nederland is gestart. Onder de naam NLDoet van het Oranje Fonds steken twee dagen lang heel veel vrijwilligers de handen uit de mouwen om klussen te klaren. De burgemeester en wethouders van Zwolle hielpen vrijdagochtend mee in de keuken van Zorgcentrum ’t Zand aan de Hollewandseweg in Zwolle Zuid.

’t Zand

Stichting Zorgspectrum ’t Zand biedt op zeven locaties in de regio Zwolle zorg aan ouderen en jonge verpleeghuiscliënten. Het verzorgen van de mensen kost veel tijd en extra hulp van vrijwilligers is meer dan welkom. Wethouder Eefke Meijerink hielp vrijdag, samen met de burgemeester en de andere wethouders, mee met broodjes smeren bij het zorgcentrum: “We willen hiermee laten zien dat vrijwilligerswerk ontzettend waardevol en belangrijk is in de stad.” Ze benadrukt de waardering die de gemeente heeft voor al die mensen die iedere dag, iedere week of iedere maand de tijd nemen om dat vrijwilligerswerk te doen.

 

We willen hiermee laten zien dat vrijwilligerswerk ontzettend waardevol en belangrijk is in de stad. Eefke Meijerink, Wethouder Sociale Zaken

 

Ook op vele andere plekken in de stad werden klussen geklaard door vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij Doepark Nooterhof waar leerlingen van De Twijn meehielpen met het lenteklaar maken van het park.

 

NLDoet is een actie van het Oranje Fonds. Dit fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom organiseert het fonds jaarlijks NLDoet, dit keer op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Tijdens deze dagen kunnen mensen een aantal uur van hun tijd beschikbaar stellen en zich zo op een laagdrempelige manier inzetten voor anderen.

 

NL Doet klussen

Gerelateerde artikelen

Back to top button