Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – 2550 in te pakken kerstpakketten voor sociale minima; Kerst Zwolle gaat ervoor

Zwolle – 2550 kerstpakketten in 2 dagen inpakken! Deze week steken maar liefst 700 vrijwilligers de handen uit de mouwen om mensen die het nodig hebben te verrassen met een mooi kerstpakket. Dit jaar zijn het meer pakketten dan ooit. En de aanvragen voor pakketten blijven binnen komen, zo laat Sietske van der Herberg van de Kerst Zwolle organisatie weten.

Op de locatie van de Voedselbank op de Marslanden in Zwolle worden heel veel, nog lege, kerstpakketdozen gevuld. Afgelopen dagen zijn daarvoor bij de Jumbo en Albert Heijn winkels producten ingezameld. Van wasmiddel en levensmiddelen tot kerstchocolade en gebreide sneeuwmusten van Rits In. De pakketten worden eind van de week verspreid via de Voedselbank en daklozenopvang de Herberg. Maar ook andere organisaties, die mensen helpen die financieel krap zitten, gaan de dozen verspreiden onder hun cliënten.

De kerstpakkettenactie bestaat al sinds jaar en dag en wordt gedragen in heel de stad: “Iedereen mag meedoen met de Kerstpakkettenactie. Dat is de insteek van het project dat georganiseerd wordt door de Koningskerk. Het is een actie voor en door Zwollenaren. Zo bouwen wij samen aan een stad waar liefdevol naar elkaar omgekeken wordt. Daarom moet het pakket een grote, feestelijke en gezonde doos worden.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button