Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

v.v. Wijthmen boekt grootste overwinning van het seizoen

Foto's © Hans Smit

Zwolle – Het eerste elftal van v.v. Wijthmen boekte de grootste overwinning van het seizoen, tot dusverre. De roodwitten waren met 4-0 nog grootmoedig voor een tam en aangeslagen ogend Wilsum. Man van de wedstrijd: Nick Kortstee.

De roodwitten hadden weinig tot niets te duchten van de oranjehemden, bij wie ook nog eens twee basisspelers wegvielen. Doelman Max Beernink had een uitzonderlijk rustige middag; hij hoefde geen noemenswaardige reddingen te verrichten. Een kniesoor zou met enige moeite als enig minpuntje kunnen bedenken, dat de score hoger had moeten uitvallen.

Vooraf was de Wijthmense ziekenboeg aangevuld met Emrah Centintas (ziek), Tom Diepman (enkel), Fikret Akin (hamstring) en Jari Krul, die een scheur in de enkelband opliep na een onschuldige actie op de training van zijn jeugdteam.

Trainer Elwin Matuankotta kwam met een verrassing in de persoon van Nick Kortstee in de punt van de aanval. De jonge aanvaller speelde dit seizoen nog nauwelijks door blessureleed. Zijn langverwachte doordraak liet daarom op zich wachten.

Maar van gebrek aan wedstrijdrite was niets te merken tegen Wilsum. Kortstee bracht diepgang en energie in de regelmatig zo machteloos lijkende aanval en greep hij zijn kans. Bovendien kon Nick van Gurp nu een stapje naar zijn beste positie als aanvallende middenvelder terugzakken.

De doelpuntenproductie kwam aanvankelijk nog haperend op gang. Nick van Gurp miste een strapschop na een gelukkig verkregen strafschop (hands). Hij wist later zijn gram te halen. Maar eerst was de beurt aan Nick Kortstee. Met een mooie sleepbeweging, prima afgerond, brak hij de ban.

In de tweede helft veranderde het doel van Wilsum in een ware schiettent. Nick van Gurp revancheerde zich voor zijn misser van elf meter met de 2-0, Erik Schonewille besliste de wedstrijd met een subtiel hakje. Daarna regende het kansen.

De beide Nicks (Kortstee en Van Gurp), Nebi Özturk, Wouter Klei, Erik Schonewille, na een mooie pass van de ingevallen Luuk Jansen of Lorkeers, en Ömer Öztürk hadden de score in rap tempo kunnen of moeten opschroeven, maar lieten dat na. Op de valreep bepaalde Nick van Gurp de eindstand op 4-0.

Opstelling v.v. Wijthmen: Max Beernink, Stan Noordman, Ömer Öztürk, Stefan Klei, Sven Poppe, Wouter Klei, Nick van Gurp, Jeroen Webbink (Mark Schonewille), Erik Schonewille, Nick Kortstee, Nebli Öztürk (Luuk Jansen of Lorkeers)

Verslag: v.v. Wijthmen

Gerelateerde artikelen

Back to top button