ReizenReizen
Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

The Dublin House viert St. Patrick’s Day: Ierse folkmuziek en groen tapbier

Zwolle – Het is nog ruim een week tot 17 maart, maar in Zwolle is de voorpret al begonnen. Op St. Patrick’s Day vieren de Ieren hun nationale feestdag met muziek, dans en eten. En dat doen ze niet alleen: ook in Nederland wordt de dag steeds populairder. In Zwolle kunnen liefhebbers van de Ierse cultuur terecht in The Dublin House, een gezellige pub waar het groene feest uitbundig gevierd wordt.

St. Patrick’s Day is een eerbetoon aan St. Patricius, de beschermheilige van Ierland. Hij bracht het christendom naar het eiland en gebruikte een klaverblad om de Heilige Drie-eenheid uit te leggen. Daarom is groen de kleur van de dag en dragen veel mensen een klaverblad op hun kleding. Ook in Zwolle is groen de dresscode voor wie mee wil doen aan het feest.

Ierse folkbands

The Dublin House en zijn voorganger Sally o Briens is al jaren een begrip in Zwolle als het gaat om Ierse gezelligheid. De pub heeft een uitgebreid aanbod van Ierse bieren, zoals Guinness en O’Hara’s en vele whiskeys. Ook kun je er genieten van typisch Ierse gerechten, zoals Beef Stew, Black Angus en Fish & Chips.  Maar het hoogtepunt van de avond is natuurlijk de live muziek: Ierse folkbands zorgen voor een swingende sfeer waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

Tapbier is groen

Voor eigenaar Jan Briek van The Dublin House is St. Patrick’s Day dan ook een mooie gelegenheid om zijn passie voor Ierland te delen met zijn Zwolse klanten. “In de middag en avond komen er verschillende livebands. De tijden staan nog niet vast, maar we beginnen zo rond één uur ’s middags. Met een mooie line-up: Seamus and the Horses, Beginner’s Oak en Sfeerbeheer. Maar we hebben ook nog gastmuzikanten over uit Ierland. En het tapbier is natuurlijk groen!”

 

Alles om goed voor de dag te komen op St. Patricks Day

Wie St. Patrick’s Day wil meemaken in The Dublin House, moet wel op tijd zijn: de pub verwacht een grote drukte op 17 maart. De deuren gaan open om 11:00 uur en je bent welkom tot middernacht.

© RTV Focus Zwolle

ReizenReizen

Gerelateerde artikelen

Back to top button