Mooi ZwolleNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpagina

Wandeltip: Wandelroute Zandhove; oerbomen, vijvers, bruggetjes, IJssellandschap, horeca

Mooi Zwolle is het Fiets- en wandelprogramma voor de regio Zwolle. Vandaag nemen we je mee naar Wandelroute Zandhove in Zwolle. Deze prachtige wandelroute neemt je mee naar verschillenden stukken natuur. Tijdens deze wandelroute kom je langs het Theehuis oude Mars (zondag 12.00 – 16.30 uur) en Golftuin Zwolle (zondag 10.00-18.00 uur, hier kun je eventueel langs voor een versnapering. Verder kom je langs een kleine kinderboerderij en loop je langs het water voorbij de oude IJsselcentrale.

Deze wandelroute begint bij ‘Zorgspectrum het Zand’. Op dit landgoed loop je door een prachtig bosgebied. ‘Het Zand’ is een is een zorginstelling voor ouderen. Het vanuit dit gebied kun je meerder wandelroutes volgen. Vandaag volgen we de Rode Route.


Golftuin Zwolle

Na het laatste stukje bosgebied kom je uit op een weilanden gebied met een nieuw betonnen pad. Verderop ligt hier ‘Golftuin Zwolle’ Dit is een golfveld met een daarbij horend restaurant. Deze plek is ideaal om even tot rust te komen onder genot van een hapje en drankje.

 


IJsselcentrale

Verderop van de golftuinen, als je een een stuk tussen weiland hebt gewandeld, kom je langs het water loopt met aan de overkant het spoor en de IJsselcentrale ook wel bekend als Centrale Harculo. De IJsselcentrale is gelegen aan de rivier de IJssel die aan de andere kant van de centrale ligt. Omdat de centrale geen energie meer oplevert zijn ze in 2017 begonnen met de sloop. Deze sloop zal eind 2018 voltooid zijn.

 

Heerlijk wandelen met deze wandelschoenen!

Praktische informatie

  • Start- en eindpunt: Zorgspectrum het Zand.
  • De wandelroute begint bij Zorgspectrum het Zand, Hollewandsweg 17, 8014 BE Zwolle, en dan bij paalte L40.
  • Bij het Zand kunt u parkeren.
  • De wandelroute is +- 10 km
  • Horeca: Golftuin Zwolle en Theehuis de Oude Mars
  • Toegankelijkheid: Route bevat smalle en off-road paden door bosgebied. Het kan modderig zijn na regen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button