EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sligro en Hanos nu open voor iedereen

Zwolle – Horecagroothandels Sligro en Hanos in Zwolle zijn sinds vandaag open voor consumenten. Deze openstelling maakt onderdeel uit van het noodpakket van de levensmiddelensector om de voedselvoorziening op peil te houden.

“De afgelopen dagen is er een enorme extra vraag ontstaan naar levensmiddelen. Dit komt niet alleen door het hamsteren maar ook omdat de horeca is gesloten. Mensen eten niet meer in de bedrijfskantine of gaan uit eten in de horeca. Omdat iedereen nu thuis eet moet dat hele volume worden opgevangen door de supermarkten. ” aldus Sligro woordvoerder Wilco Jansen.

“Het is een rare situatie”, vertelt Jansen, “aan de ene kant is de markt totaal overspannen, aan de andere kant ligt het volledig stil. Een paar dagen topdrukte draaien, zoals met de kerst, is voor de supermarkten geen probleem, maar daarna zijn de voorraden op. Bij een horecagroothandel zijn er altijd grote voorraden.” De openstelling is op verzoek van het  CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel)  om de voedselvoorziening op peil te houden.

In tegenstelling tot de supermarkten heeft een gemiddelde horecagroothandel ruime gangpaden, zodat  voldoende afstand gehouden kan worden.  “Op basis van de richtlijnen vanuit het RIVM vragen we je om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. ”

Het betreft een tijdelijke openstelling gedurende de Corona crisis. “Daarna gaan we weer over naar onze reguliere klanten”, besluit Jansen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button