SportVoetbal

Sander Aarten jubileert tijdens bloedeloze 0-0

Zwolle – Be Quick en DZSV hebben zaterdag in Zwolle de punten gedeeld. Het bleef zoals het begon: 0-0.

Voor beide teams stond er niet al te veel op het spel. De competitieplek van Be Quick lag op voor hand vast: 5e. En nacompetitie is al binnen. DZSV is ook veilig en speelt volgend jaar sowieso weer in deze klasse.

Meest in het oog springend deze middag is de huldiging van Sander Aarten. Hij speelde vandaag zijn 150e wedstrijd in de selectie van Heren 1. In deze tijd waarin spelers snel van club veranderen is dat vermeldenswaardig. Kort geleden ging daar al een ander heugelijk feit aan vooraf. In de recente clubhistorie (laatste 25 jaar) is hij nu ook clubtopscorer. Hij tikte de 60 doelpunten aan en heeft daarmee Arie Smit gepasseerd, die deze titel lang achter zijn naam had staan.

Ook na afloop zijn er cadeaus voor Sander Aarten. In de bestuurskamer wordt hij toegesproken door Michel Westerbeek namens het bestuur en elftaleider Bert Oosterhof. Nog even een paar feiten: Sander kwam vanaf SVI als B-junior naar Be Quick en speelde in het seizoen 2010-2011 voor het eerst mee in Heren 1. Ondanks een jaar afwezigheid kwam hij tot een mooi moyenne: 60 doelpunten in 150 wedstrijden. De goede rekenaars zien dat dat neerkomt op 0,4 doelpunt per wedstrijd. Dit seizoen eindigde de teller op 16 doelpunten en bij veel andere doelpunten had hij de assist in huis. Uiteraard hopen we dat Sander nog enkele jaren toevoegt aan Heren 1.

Aarten over de wedstrijd tegen DZSV: “We wouden het goed afsluiten, maar het was eigenlijk te warm om te voetballen. Er stond ook niks meer op het spel.” Be Quick had voor de rust wel op voorsprong moeten komen: “Ik ga nog een keer alleen op de keeper af en Hugo raakt de paal.”

Na de rust gebeurt er niet veel meer. DZSV claimt nog een penalty bij een handsbal. Aarten: “Maar ik had het gevoel dat beide teams het wel goed vonden zo.”

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Julian Ruiter (76. Robbin Uitslag), Dennis Schotanus, Bram Bembom, Stijn Nijboer, Kevin Zomerdijk, Hugo Winkeler, Sertaç Yilmaz (10. Karwan Mehrabi) , Milan Rada (77. Pim Hermans), Sander Aarten, Kevin Westerbeek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button