Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

‘Samen beter worden’, een uniek online event

Georganiseerd door Taalpunt Zwolle en Stadkamer

Zwolle – Op 10 september 2020 van 15.00 – 17.00 uur vindt de eerste editie van het online event ‘Samen beter worden’ plaats voor zorgprofessionals. Samen beter worden is een online event, georganiseerd door Taalpunt Zwolle en Stadkamer. Taal en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheidssituatie van geletterde mensen in veel opzichten beter is dan die van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven In deze eerste editie staat de versterking van gezondheidsvaardigheden van laaggeletterden centraal.

Verloskundigen, kraamverzorgers, medewerkers consultatiebureaus, diëtisten, praktijkassistenten en apothekersassistenten in de regio Zwolle en omgeving zijn uitgenodigd deel te nemen aan de eerste editie van dit unieke online event Samen beter worden.

 

Programma ‘Samen beter worden’

Alle deelnemers loggen op 10 september om 14:55 uur in via ZOOM en nemen zo virtueel plaats in de huiskamer van het event. Om 15.00 uur worden alle bezoekers van harte welkom geheten door Manu van Kersbergen, de host van deze middag. Manu, Taalbaas en spoken word artist, gaat aan tafel en in gesprek met ervaringsdeskundige en taalambassadeur Corrie uit Zwolle. Aan de hand van haar verhaal wordt direct duidelijk waarom het zo belangrijk is de gezondheidsvaardigheden van mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen te versterken.

Na dit open en eerlijke gesprek, gaan de deelnemers (online) naar een van de break-out sessies en kunnen ze; in gesprek over het thema ‘beperkte basisvaardigheden en gezondheid’ met collega’s uit de zorg, ervaringen en kennis delen met elkaar en letterlijk aan de slag om oplossingen/handvatten te vinden die als doel hebben mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden te benaderen, bereiken en verder te helpen.

Naast dit inhoudelijke programma wordt uitgepakt met een prachtige muzikale ZOOM-performance en een digitale visuele verrassing.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het programma, de break-out sessies en de spreker is te vinden op www.stadkamer.nl/samenbeterworden Wil jij ook een steentje bijdragen aan het versterken van gezondheidsvaardigheden van laaggeletterden, schrijf je dan nu nog in!

Gerelateerde artikelen

Back to top button