112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruim 50 aanmeldingen vrijwillige brandweer

Al ruim 50 personen hebben zich opgegeven om lid te worden van de vrijwillige brandweer. Daarom organiseert Brandweer IJsselland  tijdens de werving voor brandweervrijwilligers informatiebijeenkomsten op vijf kazernes in de regio.  De avonden worden gehouden tussen 9 en 20 april en starten allemaal om 19.30 uur.

De avonden laten ook zien wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen je krijgt, hoe je verzekerd bent en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Regio IJsselland kent 36 brandweerkazernes met een totaal van ongeveer 1000 brandweermannen en –vrouwen. Ongeveer 80% hiervan is vrijwilliger. Om 24 uur per dag paraat te kunnen staan is brandweer IJsselland nu op zoek naar meer vrijwilligers, regio breed bijna 90 mannen en vrouwen.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijenkomsten wordt in Zwolle gehouden op maandag 20 april om 19.30 aan de Marsweg 39.

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar brandweer@vrijsselland.nl . Belangstellenden die het online aanmeldformulier via www.vrijsselland.nl al ingevuld hebben, krijgen automatisch een uitnodiging voor een bijeenkomst bij hen in de buurt.

Campagne werving

In de komende weken is  de campagne te zien via  flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

De campagne duurt tot 1 mei.

 

Veiligeheidsregio IJsselland

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button