Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Repaircafe viert 10 jaar met expo in Stadkamer Centrum

Zwolle – Het Repair Café bestaat 10 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’. Van 14 januari tot 10 februari staat deze tentoonstelling in Stadkamer Centrum. Op 14 januari werd de tentoonstelling geopend met aansluitend een pop-up Repair Café.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Een gebroken stoel, lekkend koffieapparaat of winkelhaak in je kleding; het zijn mankementen waar we geregeld te maken mee krijgen. Maar zijn het een ergernissen of uitdagingen? Afscheid of een mogelijkheid? Het avontuur van vijf reparaties staan centraal in de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’. De tentoonstelling biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen. In een Repair Café kunnen bezoekers hun eigen kapotte spullen repareren, met behulp van handige vrijwilligers uit de buurt. Tijdens de tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ komt het Repair Café in de Stadkamer op 4 februari van 13.00 – 17.00 uur. In dit pop-up Repair Café kunnen bezoekers langs komen met kapotte spullen die met een kleine reparatie weer opgeknapt kunnen worden. Bezoekers moeten wel hun eigen materiaal meenemen.

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button