112 nieuwsAa-LandenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie zoekt getuigen molotov-incidenten in Aa-landen en Diezerpoort

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een poging tot brandstichting zaterdagavond bij een woning aan de Alm.

Omstreeks half negen kreeg de politie de melding dat geprobeerd was om brand te stichten bij een woning aan de Alm. Een groep jongeren zat daar buiten op hun balkon toen ze een tengere man op de fiets zagen aankomen. De man zette zijn fiets op de parkeerplaats neer en liep vervolgens naar de woning. Hij gooide met stenen naar het huis.

Op het moment dat de jongens het vuur zagen toen hij de molotovcocktails aanstak aarzelden ze geen moment meer. Het zevental knapen rende naar buiten om de man te weerhouden van zijn snode plannen. De man sloeg vervolgens op de vlucht. De jongens probeerden hem nog tegen te houden, maar hij kon ontkomen. Een zoektocht door de politie leverde geen resultaat op.

Signalement

Inmiddels is er ook een signalement bekend. De politie is op zoek naar een een persoon van circa 1.80 meter met een slank postuur. De man heeft een blank of licht getint uiterlijk. Hij droeg een lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.

Tweede incident

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op vergelijkbare wijze brand gesticht bij een woning aan de Berkumstraat. De bewoner van deze woning in de Berkumstraat dook gisterenavond op bij de door politie gespannen afzetlinten op de Alm. De woning waar het deze keer op was gemunt is de woning van zijn vader.

De politie onderzoekt of dit incident een verband heeft met de poging brandstichting aan de Alm.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van beide molotov-incindenten. Wie iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gerelateerde artikelen

Back to top button