Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Patiënten uit Brabant in Isala

Zwolle – Isala heeft maandag de zorg overgenomen van enkele patiënten uit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Het Jeroen Bosch ziekenhuis is een zogenoemd buddy-ziekenhuis. Dat betekent dat Isala overname-verzoeken beter kan stroomlijnen. Ze hebben dan als ziekenhuis niet te maken met patiëntenstromen van vijf of zes ziekenhuizen tegelijkertijd. Andere ziekenhuizen gaan waarschijnlijk ook zo werken.

Psychosociale bijstand

Deze bijzondere tijd vergt veel van patiënten en hun familie, dat realiseert het ziekenhuis zich heel goed. Daarom staan de geestelijk verzorgers en medisch maatschappelijk medewerkers voor hen klaar. “Ook voor medewerkers en artsen is dit een zware tijd. De zorg voor ernstig zieke patiënten en een hoge werkdruk. Eveneens voor hen is er psychosociale bijstand.”, aldus Isala

Hartverwarmend

Het Isala vindt alle bemoedigingen hartverwarmend: “We  willen  u langs deze weg heel hartelijk bedanken voor al uw steun, in welke vorm dan ook. Het doet ons goed om te weten dat u achter ons staat in deze bijzondere tijd!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button