Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Openluchtbad Zwolle kan open vanaf 13 juni!

Met strikte voorwaarden en beperkte mogelijkheden

Zwolle – Het Openluchtbad gaat weer open, vanaf zaterdag 13 juni. De voorverkoop begint op 27 mei. Dat heeft het bestuur zondagochtend 17 mei besloten, na akkoord van de Gemeente Zwolle en intern crisisberaad. Vooralsnog zal het bad strikte regels en beperkingen in acht moeten nemen.

Wat betekent dit?

• Leden kunnen zwemmen in tijdsblokken van 1 uur (met 15 minuten omkleeden wisseltijd ervoor en erna).
• Je kunt alleen zwemmen als je je inschrijft via een speciaal reserveringssysteem. Dat komt via www.openluchtbadzwolle.nl beschikbaar.
• Elk lid kan in eerste instantie maximaal 2 keer per week zwemmen. Daarmee willen we zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen.
• De jonge leden t/m 12 jaar met minimaal een A-diploma zijn welkom in de recreatiebaden aan de herenzijde. Zij mogen vrij zwemmen, zonder 1,5 meterregel, maar ouders mogen niet mee het water in. Per gezin mag één ouder op de kant staan, met inachtneming van 1,5 meter afstand van anderen.
• Dit betekent helaas ook dat kinderen zonder A-diploma en baby’s en peuters voorlopig nog niet kunnen zwemmen in ons bad.
• Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen banen zwemmen in een afgeschermd deel van het herenbad.
• Volwassenen zijn welkom in het banenbad aan dameszijde.

Met de huidige maatregelen kan het Openluchtbad Zwolle per uur aan ongeveer 130 zwemmers de gelegenheid geven om te zwemmen.

Geen bijzondere activiteiten

Het wordt wel een ander seizoen dan we gewend zijn. Vrijwilligers krijgen in overleg extra (Corona-)taken. Alle badgasten moeten na het zwemmen omkleden en dan direct naar huis. De ligweides mogen helaas niet gebruikt worden. Verder is het Openluchtbad dit jaar alleen toegankelijk voor leden. Er worden geen introducés toegelaten en we hebben geen activiteiten (zoals de Zwem4daagse en Moonlightswimming) en geen bedrijfszwemmen. We verwelkomen wel nieuwe leden. Lid worden of meer informatie via www.openluchtbadzwolle.nl

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 28 jaar lang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button