CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

OMT adviseerde kabinet om kerstvakantie naar voren te verlengen

Zwolle – Het Outbreak Management Team, het OMT, heeft het kabinet gevraagd om de kerstvakantie op scholen naar voren te verlengen. Dat blijkt uit het laatste OMT-advies dat naar het kabinet is gestuurd.

Het idee is dat met het verlengen van de kerstvakantie het aantal besmettingen teruggedrongen kan worden. Uit weekcijfers van het RIVM blijkt dat de meeste besmettingen de afgelopen week bij kinderen en jonge tieners plaatsvonden. Het OMT-advies was de basis voor de aangekondigde coronamaatregelen van vrijdagavond.

Looptijd

Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid hebben tijdens de persconferentie echter niet gerept over het verlengen van de kerstvakantie. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met de looptijd van het nieuwe maatregelenpakket. De nieuwe coronamaatregelen gelden vooralsnog tot en met 18 december. De situatie wordt op 14 december opnieuw beoordeeld. De laatste schooldag dit jaar is op 24 december, waarna op Eerste Kerstdag de kerstvakantie begint.

Vorig jaar

Ook vorig jaar opperde het OMT om de kerstvakantie te verlengen, toen het aantal besmettingen rap toenam. Toen liet demissionair minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs weten het geen goed idee te vinden. Uiteindelijk gingen de scholen toen overigens wel langdurig dicht, toen er half december een strenge lockdown werd afgekondigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button