Nieuws uit ZwolleSport

Be Quick verslaat ook De Esch

Zwolle – Be Quick is momenteel aan een prima reeks bezig. Zaterdag werd ook De Esch opzij gezet. De ploeg van trainer Marcel Boudesteyn en assistent-trainer Martijn van Uffelen bezit inmiddels plaats drie in de stand.

Vier overwinningen op rij, dat was alweer drie seizoenen geleden. Assistent-trainer Martijn van Uffelen toont zich dan ook tevreden na afloop van de wedstrijd in Oldenzaal: “Het was een goede wedstrijd van ons” zegt hij “We hadden eigenlijk steeds controle over de wedstrijd.”

Op een drassig veld zoekt Be Quick de voetballende oplossing. “Voor de rust hadden we diverse kansen, terwijl we er misschien eentje weggaven. Maar er stond bij De Esch ook een goede keeper in het doel.”

Op slag van rust is het dan toch prijs. Na een corner bezorgt Robert Zweerts de bal bij Wilco Gerritsen. Zijn lage schot in de korte hoek zet Be Quick op voorsprong: 0-1.

Van Uffelen: “Na de rust had ik geen moment het gevoel dat we in de problemen zouden komen. We speelden goed en lieten de bal snel rondgaan. Maar 0-1 is een gevaarlijke stand. Dan krijgt de tegenstander toch de hoop dat er nog wat te halen valt.”

Be Quick krijgt in de tweede helft grotere kansen dan in de eerst helft, maar verzuimt lange tijd om de 0-2 te maken. Van Uffelen: “De tegenstander probeert het dan eens met een afstandsschot. Of een verre vrije trap waarbij iedereen mee naar voren gaat.”

Aan het einde van de wedstrijd maakt Jarno van Essen dan toch aan alle onzekerheid een einde. Hij maakt zijn zesde competitiedoelpunt door een voorzet van Sander Aarten binnen te tikken : 0-2.

Daarmee is de vierde overwinning op rij een feit en klimt het elftal naar plek drie in de stand. Het is nu uiteraard te hopen dat de ploeg ook de komende weken in actie komt. Op papier staat er nog een bekerwedstrijd tegen Dieze West op het programma op dinsdagavond, maar die kan gezien de huidige maatregelen niet doorgaan.

Opstelling Be Quick: Niek Bongers, Mick Francken, Daniël Malynosvkyy, Matthew Benschop, Thymo Oorburg, Robert Zweerts, Hugo Winkeler, Jacco Bruggeman, Wilco Gerritsen (70. Eliam Mbinga/ 90. Robin van Zomeren), Jarno van Essen, Cesar Sierra Martinez (60. Sander Aarten)

Verslag: Gerco Grevers