Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Nog zeven Berkum-spelers tekenen bij

Zwolle – Nog weer zeven spelers van VV Berkum hebben toegezegd dat ze ook in het nieuwe seizoen 2018-2019 voor de Zwolse hoofdklasser zullen spelen.

Eén van hen is vleugelspits Chris van der Meulen, die dit weekend besloot dat hij nog een jaar vastknoopt aan zijn voetbalcarrière en daarmee zijn 18e (!) seizoen bij Berkum ingaat. “Ik vind het spelletje nog veel te leuk om dat nu vaarwel te zeggen en fysiek gaat het ook goed. Het is nog steeds een uitdaging en bovendien blijft de groep voor een groot deel bij elkaar, die begint er goed uit te zien,” aldus de nu 34-jarige Berkum-topscorer. Chris werd dit weekend in het zonnetje gezet omdat hij eerder zijn 150e competitiegoal had gescoord. KNVB-voorzitter Michael van Praag zwaaide hem daarbij in een toespraak uitgebreid lof toe, ook omdat Chris al die jaren bij één club bleef en dat is tegenwoordig ook in het amateurvoetbal een zeldzaam fenomeen.

Nieuwe hoofdselectie krijgt steeds meer vorm

Behalve Chris van der Meulen zeiden ook de verdedigers Jorben Nieuwenhuis en Dennis Horstman toe te zullen blijven, evenals middenvelder Thom Kooke en de doelverdedigers Dominic van Hoof, Jelle Brouwer en Huib Veurink. Daarmee komt het aantal spelers van de huidige Berkum-selectie dat heeft bijgetekend op 13, zodat de contouren van de nieuwe hoofdselectie steeds meer vorm krijgen. Met een aantal spelers wordt nog gesproken.

Eerder werd bekend dat verdediger Jasper van der Stouw, nu nog met WHC actief in de eerste klasse, volgend seizoen terugkeert bij Berkum waar hij eerder al drie jaar speelde. Ook Rico Wolven komt in het seizoen 2018-2019 uit voor Berkum. De linksbenige verdediger zit dit jaar zonder club, maar kwam eerder uit voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33. Ook vleugelspits Andrej Piljic, die nu voetbalt bij eersteklasser DOS ’37 in Vriezenveen, zal volgend seizoen spelen voor Berkum.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button