BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe kademuur verrijst bij Diezerkade

Zwolle – Er wordt al geruime tijd gewerkt aan de herinrichting van de openbare ruimte van het winkelgebied Diezerbrink. Deze week worden de contouren van de nieuwe kademuur zichtbaar. Deze gaat lopen vanaf de  Diezerkade tot de hoek van het Blekerswegje.

Bij het Blekerswegje is de straat opengebroken. Er wordt een nieuw riool en een kademuur aangelegd, dit gebeurt met hergebruikte stenen. Ook wordt er gewerkt aan het aanleggen van parkeerplaatsen, de rijbaan en het trottoir met nieuwe en hergebruikte gebakken stenen.

De parkeerplaatsen van het Blekerswegje zijn grotendeels niet bereikbaar. De werkzaamheden voor dit deel staan gepland tot 4 september. Daarna is het de beurt aan de rotonde voor café Stroomberg. Medio november moet de eerste fase van de herinrichting van de Diezerbrink klaar zijn.

 

Impressie Diezerbrink © Gemeente Zwolle
Het perkje rondom de boom voor café Stroomberg wordt aangelegd.
De nieuwe kademuur wordt aangelegd. Dit gebeurt met hergebruikte stenen.
De aangelegde perken in de Thomas a Kempisstraat worden tijdelijk beschermd. De bakken zijn nu deels gevuld met perkplantjes die door de winkeliers zelf zijn aangeschaft. Volgend jaar komt de definitieve beplanting, verzorgd door de gemeente Zwolle.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button