EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Melkmarkt en Grote Markt niet meer voor fietsers

Openbare toiletten weer open

Hoogtepunten van het verhaal
  • Melkmarkt en Grote Markt verboden voor fietsers

Zwolle – Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, zijn de Melkmarkt en de Grote Markt vanaf zaterdag 30 mei alleen toegankelijk voor voetgangers. Er geldt vanaf die datum op deze plekken eenrichtingsverkeer, net als in de Roggestraat en de Spiegelstraat. Voor de Roggenstraat vanuit de Diezerstraat richting het Meerminnenplein. Voor Spiegelstraat vanuit het Meerminnenplein naar de Diezerstraat.

Pop-up stallingen op Rode Torenplein en Grote Kerkplein

Komt u op de fiets naar het centrum? Bekijk vooraf goed hoe u op uw plek van bestemming komt: de stegen die uitkomen op de Melkmarkt en de Diezerstraat worden vanaf zaterdag fietsvrij gemaakt. Zet uw fiets zoveel mogelijk in de daarvoor bestemde stallingen. Op het Rode Torenplein en het Grote Kerkplein komen extra pop-up fietsenstallingen.

Op deze pleinen worden ook twee toiletunits geplaatst. Vanaf dit weekend zijn ook de overige openbare toiletten in de stad weer open.

Om te voorkomen dat het té druk wordt in het centrum, geven tekstkarren bij de Sassenpoort, de Melkmarkt/Jufferenwal en de Diezerpoorterplas aan of het nog veilig en verantwoord is om het centrum te bezoeken.

© Peter Denekamp

Drukte reguleren

Om te voorkomen dat het té druk wordt in het centrum, geven tekstkarren bij de Sassenpoort, de Melkmarkt/Jufferenwal en de Diezerpoorterplas aan of het nog veilig en verantwoord is om het centrum te bezoeken. En ook verkeersregelaars en fietscoaches, gastheren en gastvrouwen, politie en handhavers zullen de bezoekersstromen reguleren om de veiligheid in het centrum te waarborgen.

Aanvullend hierop wordt de drukte op zaterdag en maandag gemonitord met behulp van de al in de binnenstad aanwezige camera’s.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button