Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Meer dan 5.000 bezoekers voor ‘vrijwilligers- Nooterhof’; afsluiting met Nacht van de Nacht

Park blijft in wintertijd op zondagen open

Zwolle – De Zwolse Nacht van de Nacht in de Nooterhof op 26 oktober trok 600 bezoekers. Zij genoten van een gevarieerd programma over het belang van duisternis voor mens en natuur.

Met dit groene evenement werd een spannend, succesvol seizoen van de Nooterhof nieuwe stijl sfeervol afgesloten. 80 Vrijwilligers zorgden er voor dat het park, na leegstand en beginnend verval, in 2019 weer onderhouden werd. Vervolgens in mei heropende, en sindsdien. gastvrijheid bood aan meer dan 5000 bezoekers.

Radiointerview met Margriet Meindertsma van Milieuraad Zwolle over de planvorming voor de Nooterhof

Foto © RTV Focus Zwolle

De aantallen bezoekers per dag varieerden sterk met het weer. Georganiseerde groene activiteiten trokken extra. Tevens is het ecologisch beheerde park een plek met veel diversiteit aan natuur, een paradijsje voor bijvoorbeeld insecten. De waterspeelplaats bleef een belangrijke attractie, en zal komende maanden groot onderhoud krijgen. Vrijwilligers, gecoördineerd door de Milieuraad Zwolle, zullen wederom in samenwerking met de gemeente Zwolle ook het komend jaar het park met earthship weer openstellen en onderhouden. Tevens wordt door de Milieuraad samen met andere Zwolse natuurorganisaties gewerkt aan een plan voor de lange termijn. Dit zal naar bedoeling komend voorjaar worden voorgelegd aan de gemeente.

Maar allereerst zal de Nooterhof ook in wintertijd , in tegenstelling tot vroeger, niet helemaal sluiten. Op zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur in de periode november – februari blijven bezoekers welkom. Daarna wordt de openingstijden weer verruimd.

Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button