KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Masterclasses visual storytelling door De Stad Verbeeldt

Zwolle – Het komende half jaar gaat De Stad Verbeeldt (DSV) onder professionele begeleiding aan de slag in masterclasses visual storytelling. Er wordt gewerkt aan fotografische beeldverhalen en/of multimediale producties.

Vragen die zij zich stellen

– Welke talent(en) ben je aan het ontwikkelen of wil jij ontwikkelen? Hoe lang ben je er al mee
bezig? Welke plaats of rol neemt jouw talent in je omgeving in? Zit er een mooi visueel
verhaal in?
– Ken jij mensen met een speciaal talent? Kun je dat talent visualiseren tot een mooi verhaal?
– Wie in je omgeving inspireert jou om dat speciale talent te ontwikkelen?
– Wie zijn jouw inspiratiebronnen in de discussie over
klimaatverandering?
– Welke effecten brengt klimaatverandering in je
– eigen omgeving, stad of regio met zich mee?
– Welke bijdrage(n) lever je om, ook op het niveau
van je eigen huis, je eigen straat of wijk, iets te doen
aan de klimaatverandering? Wat doe je om de
klimaatverandering te beperken?
– Wie zijn jouw helden in je wijk, stad of regio?

Voor iedereen

Talentontwikkeling is voor iedereen, van jong tot oud. Persoonlijke ontwikkeling past bij elke levensfase en in elke omgeving. In deze tijd van groeiende onzekerheid en zich verdiepende crisissituaties doet DSV een appèl op de inzet van positieve energie en aandacht voor de ontwikkeling van persoonlijke talenten. Ieder mens telt en is belangrijk voor de gemeenschap als geheel. DSV wil daarom talenten aanboren, samen met professionals, amateurs, studenten en leerlingen.

De output in de vorm van audiovisuele verhalen wordt geëxposeerd tijdens het Fotofestival Alles Stroomt in Harculo, september 2024. Dit festival staat in het teken van een mix-programma van fotografie, film, muziek en poëzie. Naast de Zilveren Camera die dit jaar 75 jaar bestaat worden producties van De Stad Verbeeldt, Noorderlicht Groningen (Regenerate), Deltion College (Daily Life), Meander College (Oog voor de toekomst) tentoongesteld. Meer scholen hebben aangegeven mee te willen doen.

Samen

DSV onderzoekt de mogelijkheid om samen met het Millennium Jazz Orchestra (MJO) rond het thema Poëtisch Water, fotografische producties te maken die aansluiten bij het programma Klimaatverandering, dat doen wij.
Alles staat en valt met voldoende financiële middelen, vandaar dat zij in afwachting zijn van subsidiegevers en fondsen. Zodra er een GO is gaan zij van start. Blijf hen dus volgen, binnenkort meer nieuws over het programma.

Gerelateerde artikelen

Back to top button