Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kickstart Cultuurfonds geeft 20.000 euro aan Museum de Fundatie

Zwolle – Het Kickstart Cultuurfonds, dat musea helpt hun publiek coronaproof te ontvangen, heeft 20.000 euro gedoneerd aan Museum de Fundatie. In totaal 41 musea Nederlandse musea werden met een gift verblijd.

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen. In deze ronde heeft ze ruim 1,4 miljoen euro gedoneerd.

Veiligheid

Om haar nieuwe tentoonstelling mogelijk te maken, moet Museum de Fundatie nieuwe aanpassingen doen. Te zien is straks dan onder andere werk van Turner, Rauch, Canova, Van Gogh en Mondriaan. Met de gift kunenn de werken optimaal worden getoond en blijft Museum de Fundatie voldoen aan de door het RIVM opgestelde richtlijnen. De aanpassingen zijn gericht op de veiligheid van bezoekers en op het bereiken van meer publiek dan Museum de Fundatie nu – met inachtneming van de nieuwe maatregelen – bereikt.

Verfijningen

Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie: “Museum de Fundatie is op een goede manier toegankelijk gemaakt in de anderhalvemeter-systematiek. Met deze bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds kunnen we nog een paar kostbare verfijningen aanbrengen die het bijna perfect maken.”

Op www.kickstartcultuurfonds.nl zijn alle toekenningen terug te vinden. Er kan niet meer worden aangevraagd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button