LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kermis Zwolle geopend: 40 of 60 meter hoog door de lucht zweven

Zwolle – Wethouder William Dogger opende vrijdagmiddag de Zomerkermis. Ook dit jaar vond tijdens de opening de Blobjump plaats. De kunst was het om het allerhoogste in de lucht te geraken, liggend op een reuze waterkussen. De sprong van twee mensen vanaf de Rodetorenbrug moest de kandidaten afzetten.

Met het spetterfestijn is de Zwolse zomerkermis officieel geopend. Deze wordt dit jaar gehouden tot en met zondag 18 augustus. In de binnenstad: op de Melkmarkt, Grote Kerkplein, Rodetorenplein en in de Luttekestraat vindt het publiek een gevarieerd kermisaanbod met een aantal nieuwe attracties voor jong en oud.

Gevarieerd aanbod attracties

Hou je van spanning? Dan is het supersnel door de lucht draaien en over de kop gaan in de Booster Maxxx echt iets voor jou. Volgens de mannen die de attractie vrijdag opbouwden halen de gondels een snelheid van 130 kilometer per uur. De hoogte van het gevaarte komt in de buurt van de zestig meter. De Booster Maxx staat op de Grote Markt

Wil je Zwolle vanaf veertig meter hoogte bekijken? Ga dan naar de Europe Flyer op het Rodetorenplein. Wil je juist griezelen? Kom dan naar spookhuis Ghostvilla op de Melkmark. En ook voor kinderen zijn er ook weer veel leuke attracties. Natuurlijk mogen de originele zuurstokken, dropstokken, kaneelstokken, suikerspinnen en poffertjes niet ontbreken.

Ook dit jaar is er weer een eurodag (maandag), een prikkelarme kermismiddag (dinsdag) en een familiedag (volgende week zondag).

Vrijdag rond het middaguur werd er hard gewerkt om de Booster Maxx op te bouwen op de Grote Markt.
De veertig meter hoge zweefmolen op het Rodetorenplein draaide vrijdagmiddag de eerste rondjes.

Met een blobjump werd de Zomerkermis 2019 officieel geopend.

Overzicht van alle locaties van de deelnemende kermisattracties in de binnenstad

Back to top button