LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerkleden schrijven ‘Geloof in beeld’: dagboek veertigdagentijd

Tientallen mensen uit de Oosterkerk, Adventskerk en Open Kring hebben samen een boekje gemaakt met persoonlijke teksten aan de hand van beelden uit de Bijbel. ‘Geloof in beeld’ heet het dagboek voor de Veertigdagentijd, de aanloop naar Pasen die op 18 februari – Aswoensdag – begint.

“Het is altijd weer een verrassing wat mensen schrijven,” zegt Arjanne Dijkslag. Zij is nauw betrokken bij de productie van het boekje. “Voor iedere dag in de Veertigdagentijd hebben we een beeld uitgezocht en een Bijbeltekst. En voor iedere dag heeft iemand daar zijn of haar persoonlijke gedachten en gevoelens bij verwoord.”

Volgens ds. Iemke Epema, predikant van de Oosterkerkgemeente, schrijven mensen vaak heel persoonlijk. “Wat doet een beeld of tekst met jou? Juist dat maakt het mooi. We hopen dat mensen beelden krijgen aangereikt die hun blik op God verrijken en hun geloof verdiepen.”

Teksten en kindertekeningen

Naast teksten bevat het boekje ook enkele kindertekeningen. En op de voorkant staat een illustratie van een houtsnede, gemaakt door Claudia van de Leur. De kunstenares heeft zich laten leiden door vijf beelden die in het boekje aan bod komen.

Het boekje is te koop na afloop van de zondagse vieringen in de drie betreffende protestantse wijkkerken. “In de Adventskerk hebben we al veel exemplaren verkocht,” vertelt Anneke van der Meulen, die ook bijdroeg aan de productie van het boekje.

Opbrengst naar weeskinderen Rwanda

Het dagboekje is voor 4,50 euro te koop op het kerkelijk bureau van de Protestantse Gemeente Zwolle, Molenweg 241 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. De meeropbrengst gaat naar een project voor weeskinderen in Rwanda.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button