Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grijs viaduct bij Stadshagen verandert in prachtige bloemenzee

Zwolle – De entree van Stadshagen, het Spoorviaduct boven de Frankhuizerallee wordt een waar kunstwerk. Kunstenaars Lonneke van Zutphen en Anke Huizinga turnen het grijze betonnen viaduct om tot een prachtige ‘natuurlijke’ poort tot de wijk. Een initiatief dat drie jaar geleden begon met het idee dat er toch echt iets gedaan moest worden aan die kleurloze entree van de wijk.

Op 8 juni 2024 is om 12.00 uur de officiƫle opening waarbij iedereen is uitgenodigd en er ook een leuke markt is! Het heet Event Frankhuisplein van 10.00 tot 17.00 op het terrein van Studio Eigen Stijl. Zie kaart onder ..

Flora Mastenbroeker polder en kasteel Werkeren

De ideeĆ«n,Ā  voor wat er op het viaduct moest komen te staan, komen van wijkbewoners. Met een paar inspiratiesessies in de wijk kwamen daar passende beelden uit. Bijvoorbeeld die van de lokale flora en fauna van de Mastenbroeker polder van waaruit Stadshagen is ontstaan.Ā Dit leverde prachtige schilderingen op van inheemse bloemen maar ook ossen die hun werk deden op het boerenland van weleer. Ook het kasteel Werkeren dat ooit in het gebied heeft gestaan zie je terug op het viaduct. En kijk ook vooral even omhoog naar het plafond, want ook daar zie je talrijke bloemen Ć©n de Zwolse vleermuis.

3 jaar oud idee

Het kunstproject ā€œEntree Stadshagenā€ is voorgekomen uit een idee van twee wijkbewoners Martin van den Berg en Robert Janssen die zich al jaren ergerden aan de saaie en kleurloze spoorviaduct bij de kruising van de Frankhuizerallee en de Hasselterweg. Het heeft uiteindelijk bijna 3 jaar geduurd voordat het idee dat de heren hadden daadwerkelijk tot uitvoering kwam.

De schilderwerkzaamheden staan nog ingepland tot en met 19 mei. Het kan dan ook zijn dat er af en toe Ć©Ć©n rijstrook moet worden afgezet zodat een hoogwerker kan worden geplaatst.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button