Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jumbo stopt als eerste supermarkt met aanbiedingen op vers vlees

Jumbo Supermarkten gaat een grote verandering doorvoeren: het einde van de kiloknallers is in zicht! Eind mei zegt Jumbo vaarwel tegen alle ‘van voor’-aanbiedingen van vers vlees. Dit besluit is vers van de pers en ze hopen dat tegen die tijd de afprijzingen slechts een herinnering zullen zijn. Deze verandering zal gelden voor al het verse rund-, varkens- en kippenvlees, overal in Nederland, zowel in de winkels als online.

Collin Molenaar van Wakker Dier kan zijn enthousiasme niet op: “We hebben grote bewondering voor de moed die Jumbo hiermee toont. De supermarkt laat zien dat plantaardige, gezonde voeding echt een topprioriteit is.” Wakker Dier strijdt al sinds 2010 tegen vleesaanbiedingen die volgens hen te lage prijzen voor vlees in stand houden en boeren dwingen tot goedkope productie. “Vleesaanbiedingen drijven de verkoop van vlees enorm op. En de dieren betalen de prijs met slechte leefomstandigheden.” voegt Molenaar toe.

Ook Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten, is trots op deze stap: “Door het stoppen met vleespromoties dragen we bij aan de eiwittransitie naar meer plantaardige voeding. We weten dat we moeten versnellen en daarom hebben we als eerste deze stap gezet. Ons doel voor 2025 is een 50/50 eiwittransitie, en uit onze analyses blijkt dat dit alleen mogelijk is als we stoppen met vleespromoties.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button