Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Is skatepark de Wezenlanden toe aan vernieuwing?

Zwolle – Is het skatepark in Park de Wezenlanden aan vernieuwing toe? Skaters Shasa Boogaard en Erik Beute spraken tijdens de raadsvergadering van 14 juni over het skatepark, de skatebaan zou volgens de twee verouderd zijn en niet meer passen bij de tijd van nu. Kortom: de skatebaan is aan onderhoud toe.

Volgens wethouder Michiel van Willigen, onder andere portefeuillehouder burgerbetrokkenheid en jeugdbeleid, wordt er gekeken naar een passende oplossing voor het skatepark. “We gaan met jongeren in gesprek om te kijken welke wensen er allemaal zijn en wat haalbaar is.”

Geschikt voor iedereen?

Een van de vragen is of het skatepark geschikt is voor iedereen. Is het zowel geschikt voor ervaren skaters als voor beginnende skaters? Wethouder Michiel van Willigen: “Er is een oproep van professionele skaters, of het skatepark niet beter en groter moet. Daarnaast is er ook een oproep van beginners of het asfalt niet ingeruild moet worden voor beton en of de scheuren weggewerkt kunnen worden. De scheuren en het asfalt kunnen ervoor zorgen dat je lelijk valt.”

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Groot onderhoud

Er is geld gereserveerd om groot onderhoud uit te voeren. Dit onderhoud zou volgend jaar plaatsvinden. Het is nog onbekend of dat gaat gebeuren; “Stel we komen tot de conclusie, in samenspraak met de gebruikers van het skatepark, dat er een groter skatepark moet komen dan is het zonde om alles te renoveren. We gaan in samenspraak met de skaters kijken naar een plan.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button