Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Indrukwekkende lichtjes-ceremonie bij ‘Zet een Stap tegen Kanker’

Zwolle – Zaterdagavond om 23.00 uur vond de indrukwekkende Lichtjes-ceremonie plaats bij de wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’ op het terrein van de oude Harculo centrale. Met honderden kaarsjes langs het estafette-parcours werden dierbaren herdacht, steunden mensen elkaar en werd gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen.

De video over het evenement en haar goede doelen is maandagmiddag te bekijken via deze nieuwswebsite en op de TV kanalen van RTV Focus Zwolle.

Stadsdichter Sarah Lucassen hield hierbij een speciaal voor dit moment gecreëerde Spoken Word voordracht en Hans Jansen en de HomeMaids brachten een lied ten gehore.

Rondom het parcours stonden de hele nacht honderden kaarsenzakken met persoonlijke wensen en gedachten. Iedereen kon een kaars opdragen aan iemand die kanker heeft of heeft gehad.

De Lichtjesceremonie is onderdeel van de 24-uurs wandelestafette van ‘Zet een Stap tegen Kanker’. Aan deze 24-uurs wandelestafette wandelen teams in estafettevorm 24 uur over het parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Ze zamelen daarmee geld in voor drie lokale goede doelen die iets met kanker te maken hebben.

Koffievisite

Om 14.00 uur zondagmiddag, na 24 uur samen te hebben gewandeld, is het tijd voor de slotronde. Dan maakt wethouder Michiel van Willigen het voorlopige eindbedrag bekend dat door alle deelnemers bij elkaar is gebracht. De drie goede doelen waar geld voor ingezameld wordt zijn Monicares Foundation, Tobias Sybesma Foundation en Nazorgcentrum Intermezzo. Alle drie zetten ze zich in om het leven van mensen met kanker en hun naasten te verbeteren.

 


Ook vandaag is er tijdens het gratis toegankelijke evenement op het oude IJsselcentrale terrein voor deelnemers en bezoekers nog van alles te beleven.

Het volledige programma is te vinden op de website.

Zet een Stap tegen Kanker

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button