Nieuws uit ZwolleSport

Handbike clinics in Zwolle

Op dinsdag 14 en 28 april en 12 mei 2015 organiseren SportService Zwolle, Hanzerenners Zwolle en Toerclub Swolland drie handbike clinics op de parkeerplaats van De Vogellanden, centrum voor revalidatie. Deze clinics zijn geschikt voor recreatieve en competitief ingestelde handbikers van 16 jaar en ouder. Deelnemers gaan, onder leiding van een deskundige trainer van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), aan de slag met verschillende technieken.

ZWOLLE – Handbiken wordt door veel mensen individueel beoefend, waarbij zelfstandig groepjes worden gecreëerd om gezamenlijk te fietsen. “Via deze clinics willen we de eerste aanzet geven richting een structurele trainingsgroep”, aldus Loes Boetes van SportService Zwolle. “Zes handbikers vanuit De Vogellanden hebben onlangs deelgenomen aan de handbike battle in Oostenrijk. Zij gaven aan erg graag een vaste trainingsgroep te creëren om samen te kunnen sporten. Om te kijken of deze vraag breder gedragen wordt hebben wij contact opgenomen met de Zwolse verenigingen Hanzerenners en Toerclub Swolland voor de organisatie van een gezamenlijke clinic.”

De clinics vinden plaats 19.00 tot 21.00 uur. Het eerste uur worden verschillende oefeningen gedaan op de parkeerplaats van de Vogellanden. Daarna wordt er een tocht gefietst. Zowel aankoppel als vastframe handbikers zijn welkom. Materiaal is beschikbaar via de KNWU. Het dragen van een helm tijdens de clinics is verplicht.

Aanmelden

Deelname aan de clinics is gratis! Aanmelden kan door een mail te sturen  naar l.boetes@sportservicezwolle.nl of contact op te nemen via 038 – 423 66 86.

Gerelateerde artikelen

Back to top button