Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Gratis tandarts voor dak- en thuislozen Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 25 juni kregen deelnemers van het Leger des Heils Noordoost en andere zorginstellingen een gratis mondzorgbehandeling. De Dokters van de Wereld hebben een speciale mobiele tandartspraktijk die voor deze dag werd ingezet.

De mondzorgbehandeling is speciaal voor mensen met gebitsproblemen, voor wie een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist te duur is. In de mobiele tandartspraktijk van Dokters van de Wereld kregen zij een noodbehandeling en poetsvoorlichting.

Rond het middaguur was er een feestelijk moment waarbij er een intentieverklaring werd ondertekend door de tandartsen, het Leger des Heils en Dokters van de Wereld. Hiermee committeren de tandartsen zich om gratis basale mondzorg te blijven bieden aan kwetsbare mensen in Zwolle.

© RTV Focus Zwolle

Mondzorg terug in het basispakket

De gevolgen van verwaarloosde mondzorg zijn groot. Mensen krijgen moeite met eten, kunnen niet slapen door de pijn en trekken zich terug uit schaamte over hun slechte gebit. Op iets langere termijn kunnen verwaarloosde gebitsproblemen zelfs hart- en vaatziekten veroorzaken. Dat kan weer leiden tot ziekteverzuim of werkeloosheid.

Vervolgbehandeling

Vaak is één behandeling niet genoeg om de problemen te verhelpen. Tandartsen in Zwolle zullen deze behandelingen gratis uitvoeren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button