KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Netwerkbijeenkomst suïcidepreventie op 23 november

Zwolle – GGD IJsselland, netwerkpartners en de 11 gemeenten in de regio zetten zich in om het aantal zelfdodingen in de regio te verminderen. Sinds 2018 loopt daarom het programma ‘Zelfmoord? Praat erover!’. Om iedereen die zich inzet voor suïcidepreventie of dit wil gaan doen, te informeren en te inspireren, houdt GGD IJsselland op 23 november een netwerkbijeenkomst.

Marleen Engelbarts van GGD IJsselland legt uit waarom deze netwerkbijeenkomst van belang is: “We hebben als GGD de rol van verbinder en inspirator in het programma ‘Zelfmoord? Praat erover!’ en deze netwerkbijeenkomst is daar bij uitstek geschikt voor. Het biedt de kans om contacten te leggen, van elkaar te horen, te leren, te kijken hoe we nog beter kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken. Want suïcidepreventie is van ons allemaal. Ik vind het belangrijk dat we dit onderwerp op de kaart blijven zetten en deze netwerkbijeenkomst is een mooie manier.”

Waar en wanneer

Het thema van de netwerkbijeenkomst is: ‘Hoe zet jij je in voor suïcidepreventie?’. De bijeenkomst is op donderdag 23 november 2023 van 15:00-19:30 uur bij Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Inhoud

De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich inzet voor suïcidepreventie of zich hiervoor wil gaan inzetten. De dagvoorzitter en spreker is Maarten Dallinga (journalist en podcastmaker). Er zijn verschillende workshops en medewerking van Helder Theater. Bekijk het programma en de workshops op de website van GGD IJsselland.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m 16 oktober. Er is een maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst dus meld je snel aan via de website van GGD IJsselland.

Bron
ggd ijsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button