Kunst & CultuurNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Franse chansonnier wint 2e editie van Draadloos

Zwolle – De Franse chansonnier Dom Colmé won zondagavond de 2e editie van Draadloos. Dit straatmuzikanten concours was onderdeel van Zwolle Unlimited, het cultuurfestival dat dit weekend werd gehouden in de Zwolse binnenstad.

Het straatmuzikanten concours werd georganiseerd door de Horeca Evenementen Stichting Zwolle. Straatmuzikanten die draadloos, dus zonder versterking speelden, mochten ’s middags drie optredens verzorgen bij verschillende horecaterrassen in de binnenstad. Op ieder terras zaten juryleden met verstand van muziek. De muzikanten die de finale haalden mochten ’s avonds hun mooiste nummer ten gehore brengen op het hoofdpodium van Zwolle Unlimited. Dom Colmé, de Franse Chansonnier, wist er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor te gaan. Een mooie cheque van 500 euro bekostigd door de Vrienden van de Nieuwe Markt (gezamenlijke horeca op de Nieuwe Markt). De tweede prijs ging naar Wouter & Irene. Zij kregen een gitaar van Muziekhandel Reichenbach uit Zwolle. De uit Groningen afkomstige Siemon Haaima pakte de 3e prijs, die bestond uit 100 festivalmuntjes. De 3ixties mochten de originaliteitsprijs mee naar huis nemen.

De presentatie van de prijsuitreiking was in handen van nachtburgemeester Jeroen van Doornik. Bert Vrielink en Judith van der Klip maakten onderdeel uit van de vakjury.

Vanwege het grote succes wordt Draadloos ook volgend jaar weer georganiseerd.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button