Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

WaardeRing houdt cd/dvd Challenge voor basisscholen

Zwolle – Van 11 t/m 16 maart is het de week van de Circulaire Economie. In deze week neemt WaardeRing met anderen haar grondstoffengebruik eens goed onder de loep. Want is het wel nodig om steeds maar dingen nieuw te kopen en na gebruik weer weg te gooien? Misschien kun je spullen wel hergebruiken, repareren of recyclen!

WaardeRing houdt een challenge voor groep 5 t/m 8 zodat je met je school op een leuke manier aandacht kunt besteden aan de week van de Circulaire Economie. Ook is er een prijs te winnen: een VIP-bezoek aan de kringloopwinkel in jouw gemeente. De challenge is voor scholen in de WaardeRing gemeenten: Zwolle, Dalfsen, Ommen, Staphorst en Zwartewaterland.

Van CD naar kaarsenhouder

Op veel zolders liggen cd’s en dvd’s te verstoffen. Of, nog erger: ze worden zomaar weggegooid bij het restafval. Zonde! Want deze cd’s kunnen super goed gerecycled worden. WaardeRing heeft een slimme manier gevonden om cd’s en dvd’s te recyclen. In de video zie je hoe! Met de cd/dvd Challenge voor basisscholen gaan 10 basisscholen een wedstrijd met elkaar aan om zo veel mogelijk cd’s en dvd’s in te zamelen. De klas die de meeste kilo’s aan cd’s en dvd’s verzamelt mag op VIP-bezoek bij een kringloopwinkel van Noggus&Noggus of Stichting Kringloop Zwolle.

De spelregels van de challenge

Deze challenge is alléén voor scholen in de gemeenten waar WaardeRing actief is. Dat zijn: Zwolle, Dalfsen, Ommen, Zwartewaterland en Staphorst
De challenge is geschikt voor groep 5 t/m 8
Per school kan er maximaal één klas meedoen
De challenge (het inzamelen) vindt plaats in de week van de circulaire economie: van 11 t/m 16 maart.
Geef jouw school uiterlijk 23 februari op. Uit de aanmeldingen selecteren we 10 scholen die mee kunnen doen met de challenge.

Wij willen meedoen met de cd/dvd Challenge!

Over WaardeRing

WaardeRing is het circulaire ambachtsnetwerk in de regio Zwolle. Het netwerk bestaat uit ruim vijftig partners -bedrijven, ondernemers, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en overheden- in de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Ommen. Het netwerk gaat voor een circulaire economie en inclusieve samenleving. Er zijn al diverse samenwerkingen ontstaan rondom hout en meubelen, textiel, kunststof en kleingoed.

Dankzij het alsmaar groter wordende netwerk van WaardeRing worden diverse voorheen waardeloze afvalstromen omgebogen tot waardevolle grondstoffen en neemt hergebruik van al dan niet gerepareerde of opgeknapte spullen steeds verder toe. Leerlingen en studenten van inmiddels meer dan tien onderwijsinstellingen dragen hieraan hun steentje bij en mensen met bijzondere talenten vinden waardering binnen het netwerk voor hun inzet. WaardeRing draait om kansen voor mensen en materialen. Kijk voor meer informatie op www.waarde-ring.nl

Vragen? Neem gerust contact op!

Bron
natuur en milieu overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button