Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Extra voorstelling muziektheaterspektakel De Wilde Deerne

Zwolle – Het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne blijkt een groot succes. In de drie weken na de première zijn bijna alle kaarten al verkocht. Een extra voorstelling wordt ingezet op 3 juni. “Dit is een groot compliment voor alle betrokkenen. Het creëren van een geheel nieuwe productie is spannend en blijft een risico. Als het op deze manier wordt ontvangen dan kun je het alleen maar omarmen en er met volle overgave van genieten” aldus producenten Boudewijn Koops en Ilona Kevelham.

De Wilde Deerne, in regie van Ko van de Bosch, is de eerste productie van De Zwolse Stadsproductie. Voor deze muziektheatervoorstelling, gespeeld en gedragen door Zwollenaren, wordt landelijk interesse getoond. Dit community-art project is bekroond met vier sterren door De Theaterkrant en kreeg lovende woorden van de Volkskrant in een driesterren recensie waarin de componisten en muzikanten Dries Bijlsma en Rob Peters worden geprezen voor het muzikale tapijt onder de voorstelling.

De rijke Zwolse (historische) bodem is de basis van deze productie. De cast bestaat uit ruim 100 spelers, waarvan de jongste 6 en de oudste 68 jaar. Allemaal wonend, werkend of studerend in de Hanzestad. Professionele acteurs, semi-profs, amateurspelers, Circusschool Pavarini en Koorbazen brengen een bijna 2 uur durend spektakel in de IJsselhallen.

Ook slaan diverse onderwijs-, zorg- en culturele instellingen, bedrijven, vier professionele gezelschappen (Theater Gnaffel, De Makkers, TEN Producties, De Jonge Honden) de handen ineen om samen met de inwoners van de stad het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje opnieuw te vertellen.

Exact 300 jaar geleden werd er een verwilderd meisje gevonden in de bossen bij Zwolle. Men noemde haar de Wilde Deerne. Ze kon niet praten en at alleen voedsel dat ze in de natuur kon vinden. Wie was deze ‘Deerne van Zwolle? Waar kwam ze vandaan en hoe wist zij ruim 17 jaar lang alleen te overleven?

Nog te zien op 1, 2 en 3 juni in de IJsselhallen te Zwolle. Kaarten zijn te koop via www.dewildedeerne.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button