Avondcursus Zelfliefde

Zwolle  – Centrum Zijnsoriëntatie organiseert vanaf dinsdag 15 maart a.s. in Zwolle de avondcursus ‘Zelf-liefde, zelf-acceptatie en zelf-vertrouwen’. In deze training van 6 lessen ontdek je hoe het voelt om jezelf helemaal te accepteren, precies zoals je nu bent. Middels o.a. oefeningen, meditatie, visualisatie, dans. Het is namelijk best een hele kunst om werkelijk vriendelijk te zijn voor jezelf. Laat staan om blij te zijn met jezelf. Blij met degene die je simpelweg bent. Toch, in vrede zijn met jezelf is een absolute voorwaarde voor je geluk. Aan de cursus is ook een persoonlijke coachsessie gekoppeld met trainer Simone Dut of Tobias Langereis.

Wat is Zijnsoriëntatie?
Zijnsgeoriënteerd betekent letterlijk: georiënteerd op Zijn. Dat kun je in de eerste plaats zien als gericht zijn op wat er nu is… en daarmee écht in contact te zijn. Er open voor staan. Te accepteren dat dat er is. In de mate, dat ons dat ook echt lukt, zijn we in vrede met onszelf en met de situatie. Dan is er geen strijd. Geen strijd met wat er zich voordoet is de belangrijkste voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn.

We kunnen wel proberen te ontsnappen aan wat er nu is (en het idee hebben dat ons dat ook lukt). We vertonen dan compensatie- en vermijdingsgedrag. Maar die ontsnapping is feitelijk onmogelijk. Dus kunnen we ons maar het beste verzoenen met het ‘hier-en-nu’. Daar komt bij dat vanuit een spirituele visie we altijd precies daar zijn, waar we thuis horen.

Zijnsoriëntatie kun je daarmee in de eerste plaats zien als het geheel aan inzichten en aan middelen en methoden om te achterhalen hoe we proberen aan het ‘hier-en-nu’ te ontsnappen en vervolgens hoe tot verzoening met het ‘hier-en-nu’ te komen en hoe hierin te ontspannen. Het ‘hier-en-nu’ is uiteindelijk steeds datgene wat we op een bepaald moment ervaren. Niet zo relevant is of die ervaring nu door iets van binnen of van buiten, door verleden of heden wordt bepaald.

Informatie en data

Lesdagen en tijd: 15 en 29 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei 2022 van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie: Menno van Coehoornsingel 2, Zwolle.

Voor meer informatie en aanmelden via de site http://www.zijn.nu of mail naar centrum@zijn.nu.

Bellen kan ook naar 030-2621487.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Back to top button