KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Deze zaterdag Sinterklaasintocht en Pietenfeest in Hattem

Hattem – Aanstaande zaterdag 18 november komt Sinterklaas om 13.30 uur met Pakjesboot 15 aan in de Haven. Hij kan niet wachten om alle kinderen uit Hattem weer te zien. Vanaf 14.00 uur gaat de intocht stoet langs alle winkelstraten en vanaf 15.00 tot 16.00 uur is het Pietenfeest op de Markt.

Hoogwater

Het beste zicht op de aankomst van Sinterklaas heb je vanaf de Camperparkeerplaats of bij de kanonnen bij het borstbeeld van Jan Voerman. Het is niet toegestaan om in het gras op de Schipperswal te staan. Het is hoogwater en een groot deel van Schipperswal is voor uw veiligheid om die reden afgesloten.

Route door de stad

Loop gezellig mee onder de Dijkpoort door naar de Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat. En feest daarna mee met het Pietenfeest op de Markt.

Pietenfeest met disco

Ga maar vast TikTok dansjes oefenen want DJ Piet draait zaterdag de tofste Sinterklaasliedjes waar jij jouw moves kan laten zien. Van een playlist met nummers van Piet Pablo & Club van Sinterklaas maakt men een disco waar de kinderen hun energie wel kwijt kunnen.

Tekentafel Kleur de Hanze

Kom kleuren en wie weet verschijnt jouw kleurplaat straks op het stadhuis als lichtprojectie. Als je met felle kleuren jouw creatie hebt gemaakt, denk er dan aan om deze te fotograferen. En upload jouw ingekleurde kleurplaat vóór 1 december via de inleverknop op de website. De projectie van de kleurplaten vindt plaats van 22 t/m 30 december van 17.00 – 23.00 uur.

Glutenvrije pepernoten

Kinderen met een glutenallergie kunnen zaterdag dankzij Nederlandse Coeliakie Vereniging met een gerust hart pepernoten aannemen van de Glutenvrije Piet. Herkenbaar aan de groene kleding vanuit een mooie oldtimer Eend maakt deze Piet kinderen blij met speciaal verpakte zakjes glutenvrije pepernoten. Ouders kunnen op de site van Visit Hattem een kleurplaat en vlaggetje downloaden, neem deze vlag en kleurplaat uitgeprint mee, zodat de Glutenvrije Piet de kinderen makkelijk kan herkennen.

Tot zaterdag bij de Sinterklaasintocht in Hattem!

Gerelateerde artikelen

Back to top button