Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

De plannen van Brouwer Biomassa voor centrale aan Katwolderhaven

Zwolle – Brouwer Biocentrale B.V. exploiteert in Balkbrug een op biomassa gestookte installatie, waarbij de opgewekte warmte in de vorm van stoom wordt geleverd aan de naast gelegen kaasfabriek. Hiermee heeft de kaasfabriek het gebruik van aardgas fors verminderd en terug kunnen brengen naar nihil.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Paul en Henk Brouwer, de eigenaren van Brouwer Biocentrale B.V., hebben het plan om op het industrieterrein De Voorst een tweede biocentrale te ontwikkelen. Met de opgewekte, hoogwaardige, warmte kunnen de afnemende bedrijven hun productieproces verduurzamen. Door o.a. recente berichtgeving in de media over biomassa zijn er onder omwonenden vragen gerezen over het plan voor deze biocentrale in Zwolle.

Informatiebijeenkomst

Firma Brouwer wil deze vragen graag beantwoorden en daarom kunnen geïnteresseerden op 17 december terecht in Mercure, aan de  Hertsenbergweg 1 te Zwolle, voor een informatiebijeenkomst. Hier zullen zij het plan toelichten en is er gelegenheid om vragen te stellen. Op deze avond is ook een vertegenwoordiging van de gemeente Zwolle aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

 

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button