Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bingo op straat in de Zeeheldenbuurt

Zwolle – Heb je Bingo? Dan schreeuw je zo hard als je kunt BINGO door jouw straat! Zo ging het woensdagmiddag in de Zeeheldenbuurt in Zwolle bij deze nieuwe vorm van straatbingo compleet met prijzen.

Nu er in het wijkcentrum geen bingo meer gespeeld kan worden komt de bingo naar de mensen toe. Sylvia Le Fébre van de wijkvereniging en Marloes Markslag van Travers hebben een middag zitten brainstormen over hoe er bingo gespeeld kan worden in tijden van Corona. Conclusie? De bingo wordt in de wijk gespeeld. Gewoon vanuit je eigen tuin of voor je deur op de stoep. ‘Helemaal Corona proof en onwijs gezellig.’ zo meldt de organisatie.

Bij mooi weer wordt er twee middagen in de week bingo gespeeld. Elke middag zijn er drie verschillende straten aan de beurt.  Vanaf de stoep of voortuin speel je mee. Mensen krijgen een paar dagen van te voren een brief met daarin de spelregels voor de bingo en een bingokaart.

De bingo is helemaal gratis. ‘Maar’, zo laat de organisatie weten, ‘kun je iets missen? Dan vragen we een kleine bijdrage voor de wijkvereniging. De wijkvereniging heeft door de coronacrisis geen inkomsten meer. Een (vrijwillige) kleine bijdrage wordt daarom erg gewaardeerd.’

De straatbingo is een initiatief van  Wijkvereniging Wipstrikkwartier  samen met Travers Welzijn.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button