112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegioVerkeerVoorpagina

Bijna 300 bellende en appende bestuurders gepakt in Oost Nederland

Zwolle – Woensdag en donderdag zijn bijna driehonderd bestuurders door de politie staande gehouden omdat ze drukker waren met hun mobiele telefoon dan met het op de weg letten. De agenten hielden de controle onder meer op de A28 bij Zwolle. Ook vonden er controles plaats op de overige snelwegen in Overijssel en Gelderland.

Touringcar

Net als vorige keren maakte de politie weer gebruik van een touringcar. Agenten konden vanuit de bus in zowel de op de snelweg rijdende personenauto’s kijken als in de cabine’s van vrachtwagens. Als bestuurders betrapt werden seinden de agenten onopvallende politiewagens in om de overtreders van de weg te halen.

Meer dan vijfhonderd bekeuringen

In totaal konden 531 bestuurders hun weg vervolgen met een bekeuring op zak. Maar liefst 290 hiervan voor het vasthouden van de mobiele telefoon achter het stuur. Verder schreven de agenten nog 241 andere bekeuringen uit. Onder meer voor bumperkleven, rijden met te hoge snelheid of het negeren van de doorgetrokken streep.

Het ging ook regelmatig fout tijdens het inhalen. Meerdere automobilisten gingen op de bon omdat ze rechts inhaalden. Ook lapten truckers het inhaalverbod voor vrachtwagens aan hun laars voor de ogen van agenten.

Tegen één automobilist werd proces-verbaal opgemaakt wegens levensgevaarlijk rijgedrag. Van een andere bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij 58 kilometer per uur te hard over de snelweg reed. Ook werd er bij een bestuurder bloed afgenomen na een positieve speekseltest. Hij reed vermoedelijk onder invloed van drugs.

Tot slot was er nog een bestuurder die het zo bont maakte dat hij aangemeld is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk. Hij maakte dusdanig veel overtredingen dat het CBR hem vermoedelijk zal uitnodigen om een verplichte cursus te komen volgen. Het gaat hier om een zogenaamde EMG cursus. Dit staat voor Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer.

“Afleiding in het verkeer is een van de meest voorkomende ongevalsoorzaken. Wij blijven dan ook met regelmaat dit soort controles uitvoeren,” aldus een tevreden woordvoerder van de verkeerspolitie.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button