Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Bewoners Breezicht voelen zich genegeerd door gemeente over White Spot

Zwolle – De gemeente Zwolle moet de bewoners van Breezicht in Stadshagen betrekken bij de plannen voor de White Spot, een braakliggend terrein waar mogelijk hoogbouw komt. Dat vindt de lokale partij Swollwacht, die een motie indiende om de inspraak van de omwonenden te vergroten. De motie kreeg echter geen steun van de andere partijen in de gemeenteraad. Ook wethouder Schuttenbeld was tegen de motie, omdat ze het te vroeg vond om met de bewoners in gesprek te gaan.

De White Spot is al jaren een doorn in het oog van de bewoners van Breezicht, die niet weten wat er met het terrein gaat gebeuren. Het bestemmingsplan is onlangs gewijzigd, waardoor er nu officieel gebouwen van 30 meter hoog mogen komen op de locatie. De bewoners vrezen voor hun woongenot, de leefbaarheid en de waarde van hun woningen. Ze hebben het gevoel dat de gemeente hen negeert en misleidt, en dat ze geen inspraak hebben in de toekomst van hun wijk.

Breecamp parkwoningen bij Milligerplas – Foto © RTV Focus Zwolle

Swollwacht-raadslid Asia Golunska pleitte in de raadsvergadering van 30 mei voor meer participatie van de bewoners. “De omwonenden van de White Spot staan klaar om als partner mee te denken aan de ontwikkelingen van hun wijk. Onze inwoners verdienen het na jaren onzekerheid om mee te beslissen over hun wijk. Waardeer hun inbreng en geef ze een plek aan de tekentafel”, zei ze.

De gemeente werkt momenteel aan een voorzieningenplan voor Breezicht-Zuid, waar de White Spot onderdeel van is. Volgens wethouder Schuttenbeld bevat dat plan nog geen concrete informatie over bouwvolumes en -hoogtes. Die worden pas later bepaald, in een kavelpaspoort en een bestemmingsplan. Wanneer die plannen klaar zijn, is nog niet bekend.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button