Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wil zich veilig spelen bij SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, nadat het wegens trieste omstandigheden afgelopen week niet in actie kwam, uit bij SDC Putten. De gastheer lijkt inmiddels in veilige haven te zijn beland maar de Zwollenaren hebben nog enkele punten nodig om zich te handhaven in de Hoofdklasse B.

“Na de gebeurtenissen van vorige week is voetbal maar een bijzaak,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar we moeten nu schakelen en weer doorgaan. Thuis zijn we tegen Putten in het mes gelopen en helemaal weg gecounterd, dus daar hebben we wel wat te herstellen. Bovendien zijn we bij winst waarschijnlijk veilig, dus dat moeten we zo snel mogelijk voor elkaar krijgen.”

Pijnlijk

Berkum zal het in Putten inderdaad heel wat beter moeten doen dan bij het thuisduel afgelopen december. De Zwollenaren kwamen er toen niet of nauwelijks aan te pas en gingen pijnlijk met 0-3 onderuit tegen SDC Putten, dat dodelijk effectief was in de omschakeling. Jurian van den Brink scoorde vóór rust de 0-1 en verdubbelde de voorsprong na krap een uur. Toen Kees Pluim een minuut of 10 voor het slot de 0-3 liet aantekenen was het pleit beslecht voor een ondermaats Berkum, dat de defensie van de bezoekers die dag geen moment in de problemen kon brengen.

Daarna draaide SDC Putten zo’n beetje het hele verdere seizoen mee in de middenmoot. In de laatste twee weken speelde de ploeg van trainer Michael van den Berg zich veilig door een 1-0 winst tegen ACV en een 2-3 zege bij het lastige DUNO. In die wedstrijd leek het snel bekeken toen Putten na amper een kwartier al met 0-3 voor stond. DUNO kwam echter even later terug tot 1-3 en scoorde diep in de tweede helft voor de tweede keer. In de slotfase kwam DUNO, dat na een rode kaart met nog 10 man in het veld stond, zelfs nog bijna op gelijke hoogte maar dat bleef de Puttenaren met enig geluk bespaard.

Verzekerd

SDC Putten staat daardoor nu zevende met 37 punten uit 25 duels en lijkt zich dus verzekerd te hebben van weer een hoofdklasseseizoen. Dat geldt nog niet voor Berkum, dat een plaats lager staat met 31 punten uit 24 wedstrijden. Twee weken geleden deed de ploeg van trainer Raymond Schuurman goede zaken door met 0-1 te winnen bij directe concurrent Flevo Boys.

Spits Johnsen Bacuna strafte toen een blunder in de Emmeloordse verdediging af en Berkum gaf de thuisclub daarna geen ruimte om nog langszij te komen. Omdat veel concurrenten bovendien de laatste weken steken lieten vallen lijken de Zwollenaren dicht bij handhaving, maar zeker is dat nog niet. Berkum is er bij die puntenjacht wél van doordrongen dat de ploeg heel wat beter moet presteren dan ze in de thuiswedstrijd tegen SDC Putten deed.

De wedstrijd SDC Putten-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel, die op Sportpark Putter Eng aan de Roosendaalseweg in Putten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button