KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum wil eerherstel tegen Be Quick 1887

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Be Quick 1887 en gaat dan volop voor genoegdoening tegen de bezoekers uit het Groningse Haren, waar de Zwollenaren eerder in de uitwedstrijd, volkomen onnodig, twee kostbare punten lieten liggen.

“We zullen nu tegen Be Quick de kansen wél moeten afmaken,” beseft Berkum-middenvelder Dean Vreugdenhil. “In onze vorige wedstrijd hebben we het goed gedaan en eindelijk flink gescoord. Dat motiveert natuurlijk, maar we moeten wél de volle 90 minuten attent blijven en er meer energie in steken dan de tegenstander.”

Moeizaam begin

Be Quick begon uiterst moeizaam in de 4e Divisie D en de ploeg van trainer Paul Matthijs sloot de eerste periode zelfs als hekkensluiter af. Daarna krabbelde Be Quick op, met een keurige middenmootplek in de tweede periode als resultaat. Na de winterstop was het echter weer te wisselvallig en de zorgen zijn ook nog lang niet voorbij. De laatste winst van Be Quick dateert van begin februari, toen VVOG met 4-1 werd opgerold. Daarna volgden twee remises en twee nederlagen.

In de laatste wedstrijd kregen de Groningers in eigen huis tegen DETO een flinke draai om de oren, want de bezoekers wonnen met liefst 0-4. In de eerste helft waren de kansen schaars, maar na rust maakte DETO gehakt van Be Quick. Een minuut of 20 na de hervatting stond het al 0-3 en daar kwam in de slotfase nog een vierde tegengoal bij.

Fraaie serie

Berkum heeft de afgelopen weken een fraaie serie neergezet, want de ploeg van trainer Eduard Lindeboom won de laatste vier duels. In de laatste wedstrijd werd het zelfs 2-6 bij TVC ’28, al zag het daar in het begin zeker niet naar uit. Berkum startte te slordig en had na een minuut of 10 al een achterstand van twee goals. Dat werd echter, net als een week eerder tegen VVOG, meer dan goedgemaakt. Nog vóór rust trokken Vince van den Anker en Lars Miedema de stand weer gelijk en in het tweede bedrijf gaf Berkum voetballes. De ontketende Miedema bracht de Zwollenaren al snel op 2-3 en die voorsprong werd vakkundig uitgebouwd door aanvoerder Marc van der Meulen en ‘flankflitser’ Nick Kleen, die twee keer raak schoot.

Slechte herinneringen

Berkum bewaart slechte herinneringen aan de uitwedstrijd bij Be Quick in oktober. Ondanks een flink Zwols overwicht liet de ploeg van trainer Lindeboom daar een hele karrenvracht aan kansen liggen. De Groningers verdedigden massaal en bleken bovendien met Stein Barkhuis een prima doelman in huis te hebben. Het bleef daardoor toen in Haren 0-0 en daar waren de Zwollenaren absoluut ontevreden mee.
Zaak dus voor Berkum, inmiddels vijfde op de ranglijst van de 4e Divisie D, om voor eigen publiek revanche te halen en de opmars van de laatste weken door te zetten. Be Quick zal zich echter niet maar zo gewonnen geven. De Groningers staan nu op de 13e plaats, in de nacompetitiezone dus, en zijn zeker nog niet veilig.

De wedstrijd Berkum-Be Quick 1887 wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Nick Ooms, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.