SportVoetbal

Berkum op juiste momenten langs AZSV

Zwolle – Berkum heeft thuis met 4-2 van AZSV gewonnen en doet daardoor weer volop mee om de prijzen in de Hoofdklasse B. De bezoekers maakten het de Zwollenaren na rust nog knap lastig, maar Berkum sloeg op de juiste momenten toe.

“We hebben een aardige eerste helft gespeeld, met een terechte voorsprong, maar daarna kwamen we nog een paar keer in een hachelijke situatie,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Gelukkig hebben we gescoord op de momenten dat het moest.” Zijn collega Dennis van Toor van AZSV vond dat zijn ploeg vooral verdedigend tekort schoot. “Als je de goals zó weggeeft loop je achter de feiten aan.”

Scoringskans

AZSV kreeg na een minuut of vijf de eerste reële scoringskans, toen Joost Rasing met een lange bal op weg naar het Zwolse doel werd gestuurd. Berkum-keeper Dominic van Hoof kwam echter goed uit en onderschepte bijtijds. Even later viel de openingstreffer aan de andere kant. Jordi Lemmens leverde een hoge voorzet af die door de helemaal vrij staande Johnsen Bacuna achter AZSV-keeper Harm ter Maat werd gekopt: 1-0. Daarmee was het nog lang niet beslist, want met een kwartier op de klok kroop Berkum door het oog van de naald, toen een vrije trap van Brian Hogeweide via de onderkant van de lat het veld weer in spatte. In de 25e minuut nam de thuisclub echter verder afstand. Na een ingooi werd er opnieuw slecht verdedigd door AZSV, waarna Ruud Wellenberg de 2-0 binnen schoot.

Gedreven

AZSV kwam na rust gedreven uit de startblokken, wat al direct een kans voor Joost Rasing opleverde maar zijn inzet ging naast. In de 55e minuut deden de bezoekers echter wél wat terug. Robin Thuss krulde een vrije trap fraai over de Berkumse muur achter keeper Van Hoof en dat betekende de 2-1. De Achterhoekers leken op weg naar de gelijkmaker, maar dat liep anders af. Met nog een minuut of 20 te gaan kreeg Wellenberg een tik, maar scheidsrecher Boringa paste goed de voordeelregel toe. Daardoor kwam Bacuna in balbezit en de Zwolse vleugelspits bekroonde dat door, van grote afstand, met een fantastische uithaal voor 3-1 te zorgen.

Het verzet bij AZSV leek daarmee geknakt, al moest keeper Van Hoof nog enkele keren handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Die viel pas in de slotminuut, toen Rasing te makkelijk door het centrum kon lopen: 3-2. In blessuretijd herstelde Berkum de marge van twee goals echter weer. Mark Bloemendaal legde goed af op Chris van der Meulen en de Berkum-topscorer maakte het karwei koel af door met zijn tiende goal van dit seizoen de 4-2 binnen te schieten.

Berkum is daarmee naar de derde plaats in de Hoofdklasse B geklommen, in de wetenschap dat de concurrentie meer wedstrijden heeft gespeeld. Door deze vierde zege op rij hebben de Zwollenaren dus opnieuw uitstekende zaken gedaan.

Berkum-AZSV, 24 februari 2018
Eindstand: 4-2 (2-0)

Scheidsrechter: Jeen Boringa

Doelpunten: 9. Johnsen Bacuna (1-0), 25. Ruud Wellenberg (2-0), 55. Robbin Thuss (2-1), 69. Bacuna (3-1), 90. Joost Rasing (3-2), 90+1. Chris van der Meulen (4-2)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob, Ruud Wellenberg, Björn Bakker (73. Mark Bloemendaal), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (78. Youp Kok)
Opstelling AZSV: Harm ter Maat, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (76. Sjoerd te Boekhorst), Bram Rensing, Robbin Thuss (76. Rick van der Eerden), Kars Vierwind, Joost Rasing