Nieuws uit ZwolleSport

Berkum naar herboren Go-Ahead

Berkum speelt zaterdag uit bij Go-Ahead Kampen, een tegenstander die het lang moeilijk had in de 1e Klasse D maar zich na de winterstop ijzersterk heeft hersteld. “Go-Ahead heeft een hele goede serie achter de rug en wij niet. We zullen de rug dus moeten rechten, dat hebben we ook nodig voor de nacompetitie. Het wordt een lastige pot, maar we willen gewoon winnen,” verzekert Berkum-spits Jaouad Akloud.

Vege lijf

Go-Ahead stond geruime tijd op een plek die aan het eind van de rit zou veroordelen tot het spelen van beslissingswedstrijden om het vege lijf te redden. Na de winterstop richtte de formatie van trainer Jan Korte zich echter op en tekenend is dat 22 van de huidige 33 punten na januari werden gepakt. Door met 1-2 te winnen bij DOS Kampen speelde Go-Ahead zich vorige week veilig al duurde het lang voor het vonnis werd geveld over de aartsrivaal. Zo’n 20 minuten voor tijd scoorde Jurrian Zandbergen de 0-1 en een minuut later zorgde Madih Doufikar fraai voor 0-2, het 17e doelpunt dit seizoen van de topscorer van Go-Ahead. De tegengoal viel pas enkele minuten voor tijd, zodat DOS Kampen degradatie niet meer kon voorkomen.

Afgedroogd

Go-Ahead kreeg dit seizoen twee keer billenkoek van Berkum. In de competitie werd het 4-0 voor de Zwollenaren en in het bekertoernooi werd Go-Ahead met 6-0 afgedroogd. Die monsterscores werden echter behaald in een fase waarin Berkum uitstekend draaide en Go-Ahead in de zorgen zat. De rollen zijn nu echter omgedraaid want Berkum pakte in de laatste vijf wedstrijden maar drie punten en daarmee lijken, met nog twee duels te gaan, de kampioenskansen verkeken voor de Zwollenaren. Met drie punten achterstand op nummer twee DETO en zes op koploper DOS ’37 zit er niet meer in dan een theoretische kans om de hoofdprijs nog te pakken. De wedstrijd van vorige week droeg niet bij tot optimisme dat zo’n mirakel er nog in zit want Berkum ging toen met 2-1 onderuit in Dronten. De Zwollenaren speelden in de eerste helft nog redelijk en kwamen door Chris van der Meulen zelfs op voorsprong. Na rust liet Berkum zich echter de kaas volledig van het brood eten en werden de punten voor de zoveelste keer in een uitwedstrijd ingeleverd.

Revancheren

Berkum, dat een periodetitel op zak heeft, zal zich moeten herstellen om de komende nacompetitie met voldoende zelfvertrouwen in te gaan. “We zullen het bij Go-Ahead slim moeten aanpakken en niet tegen verdere blessures of schorsingen moeten aanlopen. Na het overlijden deze week van onze ex-voorzitter en erelid Mannus Pellinkoft is iedereen er bij ons wél van doordrongen dat we daar juist nu een goed resultaat moeten neerzetten,” aldus Berkum-verdediger Jordi Lemmens. De wedstrijd Go-Ahead Kampen-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg in Kampen om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button