Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Benefiet golftoernooi levert 33.500 euro op voor McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat vrijdag werd gehouden heeft 33.500 euro opgeleverd. Een bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong en De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Zwolse tophoreca zorgde voor culinair tintje in de baan

Naast de sportieve strijd waren er in de baan drie restaurantjes ingericht waar toprestaurants De Librije, Pestengasthuys en Over De Tong uit Zwolle een heerlijk proeverijtje serveerden aan de deelnemers. Schuttelaar wijnen verzorgde een passende wijn bij ieder gerecht en Maxim’s zorgde voor een heerlijk gebakje. “We doen het met elkaar voor de ouders die het zo nodig hebben,” opende manager Lianne Booijink de dag.

Ze sprak haar dankbaarheid uit naar de vele bedrijven uit Zwolle en regio die het toernooi tot een groot succes maken. Van het aanbieden van spullen in natura tot het deelnemen met een flight. “De betrokkenheid is zo groot, wat ben ik dankbaar dat veel ondernemers ons een warm hart toedragen. Zonder deze hulp kan het Ronald McDonald Huis niet bestaan,” aldus Booijink.

Afsluiting

De zonnige dag werd afgesloten in Italiaanse sferen met een heerlijk buffet. Tijdens het diner werd de prijsuitreiking en dagopbrengst voor het Ronald McDonald Huis bekend gemaakt. Met een opbrengst van €33.500 voor het Huis kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag. “Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topdag. Heerlijk weer, veel zon, leuke deelnemers en fantastisch eten. En als grootste cadeau een fantastische cheque…. Wij hebben genoten,” aldus de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button