EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanleg kruising Burgemeester van Roijensingel – Zeven Alleetjes

Zwolle – In de komende herfstvakantie voor het Zwolse basisonderwijs en voortgezet onderwijs, voert de gemeente Zwolle herinrichtingswerkzaamheden uit aan de kruising Burgemeester van Roijensingel – Zeven Alleetjes.

De activiteiten vinden plaats van vrijdag 14 oktober om 19.00 uur tot en met zaterdag 21 oktober om 12.00 uur. Met een aantal aanpassingen maakt de gemeente de kruising gereed voor de komst van bibliotheek Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. De wegwerkzaamheden veroorzaken wegafsluitingen en omleidingen voor het wegverkeer.

De gemeente voert het herinrichtingswerk aan de kruising in de herfstvakantie uit om de overlast voor het wegverkeer te beperken. Voor de veiligheid van het verkeer en wegwerkers zijn tijdens de uitvoering verkeersmaatregelen nodig.

Eénrichtingsverkeer

Van zaterdag 15 oktober om 07.00 uur tot en met vrijdag 21 oktober om 19.00 uur kan het autoverkeer op de Burgemeester van Roijensingel tussen de Sassenpoorterbrug en de Stationsweg slechts in één richting doorgang vinden. Het fietsverkeer behoudt doorgang in beide richtingen.

Tijdens de werkzaamheden kan het gemotoriseerd verkeer uitsluitend rijden vanaf de Sassenpoorterbrug richting de Stationsweg/ Emmawijk. Het autoverkeer vanaf de Stationsweg/ Emmawijk richting de oostelijke binnenring (Assendorperstraat/ Luttenbergstraat) wordt omgeleid via de Deventerstraatweg, Hortensiastraat en Wethouder Alferinkweg.

Volledige afsluiting

Tussen vrijdag 14 oktober om 19.00 uur en zaterdag 15 oktober 07.00 uur en tussen vrijdag 21 oktober 19.00 uur en zaterdag 22 oktober 12.00 uur is de kruising Burgemeester van Roijensingel – Zeven Alleetjes volledig afgesloten voor het wegverkeer. Voor het autoverkeer geldt een omleidingsroute in twee rijrichtingen via de Stationsweg, Deventerstraatweg, Hortensiastraat, Wethouder Alferinksweg en Luttenbergstraat. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Van Nagellstraat, Zuiderkerkstraat en Van Karnebeekstraat.

Werkzaamheden en aanpassingen

Tijdens de wegwerkzaamheden wordt het wegprofiel op de kruising opnieuw ingericht. Het werk aan de beginfase bestaat uit het opbreken van het asfalt op de fietsstrook, frezen van de deklaag op de rijbaan, slopen van een deel van het bestaande muurtje om ruimte voor voetpad te maken, en het opbreken van de bestaande tegels/ klinkers op het voetpad en de drempel.

Vervolgens voert de aannemer op de kruising aanlegactiviteiten uit. Zo wordt de Zeven Alleetjes deels opgehoogd, zodat de toekomstige bibliotheek Stadkamer beter bereikbaar wordt voor mindervaliden. In het voetpad rondom Stadkamer komen nieuwe klinkers. In de drempel aan de Zeven Alleetjes zijde en in de rest van het voetpad komen nieuwe tegels. De huidige oversteekplaats voor voetgangers op de Burgemeester van Roijensingel wordt verplaatst richting kruispunt Zeven Alleetjes.

Op de Burgemeester van Roijensingel komt een nieuwe asfaltrijbaan met middengeleiders voor fietsers ter hoogte van de Zeven Alleetjes. Op deze middengeleiders kunnen fietsers een veilige tussenstop maken tijdens het oversteken van de weg. De huidige parkeervakken aan de Burgemeester van Roijensingel verdwijnen. Die vakken worden aan de Zeven Alleetjes toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button