KabelkrantNieuws uit Zwolle

Zwolse gemeente vraagt rijksbijdrage voor verwijderen oorlogsresten

Zwolle – In het belang van openbare orde en veiligheid maakt de gemeente kosten voor het opsporen en ruimen van explosieven uit WO II. Deze duidt men aan als Ontplofbare Oorlogsresten (OO). Voor deze gemaakte kosten kan een rijksbijdrage van 68 % worden aangevraagd. Dat blijkt uit een voorstel dat burgemeester Peter Snijders stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het gebeurt op basis van een raadsbesluit waaruit blijkt welk bedrag, excl. btw, de gemeente feitelijk hieraan heeft uitgegeven. De gemeente Zwolle heeft in 2023 het totale bedrag van € 118.161 (exclusief btw) in het belang van de openbare orde en veiligheid uitgegeven. En wel aan het opsporen en ruimen van ontplofbare oorlogsresten.

De rijksbijdrage is een specifieke vergoeding uit het Gemeentefonds. In de septembercirculaire gemeentefonds 2014 is bepaald dat de raad in een apart besluit moet vaststellen wat in het bedoelde jaar de daadwerkelijk gemaakte kosten, exclusief btw, in verband met het opsporen en ruimen van ontplofbare oorlogsresten zijn geweest. Het feitelijke raadsbesluit is de grondslag voor de toekenning van een vergoeding.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button