Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle zet haar vrijwilligers in het zonnetje

Hof van Breecamp uitgeroepen tot meest verbindende initiatief

Zwolle – Met 62% vrijwilligers is Zwolle koploper op het gebied van vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Kortom, Zwolle is een stad van verbinding. Tussen jong en oud, fit en minder fit, nieuwe Zwollenaren en rasechte Blauwvingers. Op zo’n sociale stad kun je alleen maar trots zijn. Reden genoeg dus om een feest te organiseren en al die vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. ‘Zwolle Doet’ regelde de Theater de Spiegel. en een groot aantal artiesten die de avond nog eens extra feestelijk maakten. 

Met o.a. Rico & De Fakkelteit, stadspianist Hans Jansen, The Voice Senior finalisten Henk & Mick, een optreden van Jubal en pitchkoningin Marije Wielenga werd het al snel heel gezellig. Maar voor de organisaties stond er meer op het spel. Uit naam van de gemeente reikte wethouder Sloots drie geldprijzen uit aan de drie Zwolse organisaties die zich het meest inzetten voor verbinding. Met deze prijzen wil de gemeente Zwolle het verbindende (wijk)initiatief extra ondersteunen.

Hoofdprijs voor Hof van Breecamp

De grootste prijs (€1500,-) ging naar Hof van Breecamp. Deze buurtmoestuin in Stadshagen laat precies zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn. En hoe een klein initiatief kan uitgroeien tot een grote verbindende factor voor een hele wijk. Natuurlijk was initiatiefneemster Diana van der Stouw erg blij met deze erkenning. Op Twitter volgde na de bekendmaking dan ook een ‘hard’ : “JAAAA, we hebben gewonnen!!”

Jan Koldewijn was ook aanwezig op de avond en maakte onderstaande foto’s.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button