BinnenstadNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle zet de bloemetjes weer buiten; Anton geeft ze water

Zwolle – Het stadscentrum fleurt weer op nu de bloembakken weer worden opgehangen bij de bezienswaardigheden in de historische binnenstad. Ook worden op veel plaatsen de lantaarnpalen weer voorzien van hangende bloembakken gevuld met kleurrijke planten. Afgelopen week is er een begin gemaakt met het ophangen van de bloembakken. Begin volgende week volgt de rest. Uiteindelijk hangen er dan weer ruim zeshonderd plantenbakken in Zwolle.

Om de planten in topconditie te houden moet Anton Hoogakker vroeg uit de veren om al deze planten water te geven. Om vijf uur in de ochtend begint hij met zijn rondje om de Zwolse bloemetjes te bewateren. Achterin zijn bestelbus staat een grote tank met water die hij regelmatig bijvult door water uit de stadsgracht te pompen. Vervolgens rijdt hij langs de dorstige planten in de binnenstad. Rond het middaguur is hij meestal weer klaar.

“Ik ben er trots op dat ik de planten in Zwolle water mag geven,” zegt Anton. “Het is prachtig werk, in een prachtige omgeving en tussen de mensen. Het is ook genieten om te zien hoe de jonge planten uitgroeien. Je zou eens moeten zien hoe mooi en groot ze zijn ergens in augustus.”

Controleer ook
Close
Back to top button