KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum stoot neus tegen Be Quick 1887

Zwolle – VV Berkum is op eigen terrein tegen Be Quick 1887 met 0-2 onderuit gegaan en dat had de veel te flets ogende thuisclub helemaal aan zichzelf te wijten. Vooral na rust stichtten de Zwollenaren geen enkel gevaar meer, terwijl Be Quick er steeds beter in kwam en zo liep Berkum tegen de eerste competitienederlaag na de winterstop aan.

“Er ging van alles mis, we konden geen moment druk creëren. Armoe troef vandaag, daar moeten we zeker lering uit trekken,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. Coach Paul Matthijs van Be Quick constateerde dat zijn ploeg terecht met drie punten naar huis ging. “Na rust kregen we veel meer grip én de betere kansen en na onze eerste goal ook meer zelfvertrouwen. Een verdiende overwinning dus.”

Doelpaal in de weg

Be Quick was strijdlustig vanaf het beginsignaal en Berkum-doelman Huib Veurink moest flink aan de bak bij doelpogingen van onder meer Sven van der Velde. Toch was de grootste kans na een minuut of 20 voor de thuisclub, maar bij een uithaal van Lars Miedema stond de doelpaal in de weg. Daar bleef het wat betreft Berkum echter bij, terwijl de bezoekers ook toen al voor steeds meer dreiging gingen zorgen.

De Zwolse fans hoopten dat Berkum dat beeld na rust zou omdraaien, maar dat lukte van geen kant. Berkum, dat in het eerste bedrijf al veel te veel balverlies leed, wist geen raad met de steeds meer druk zettende Groningers. De bezoekers waren een keer of vijf dicht bij de openingstreffer, maar Berkum hield met het nodige geluk nog stand. Na iets meer dan een uur kwam daar verandering in. Een schot van de net ingevallen Sem Rozema stuiterde via de onderkant van de lat naar beneden en de arbitrage constateerde daarbij, via assistent-scheidsrechter Evelyne Brontsema, dat de bal over de Zwolse doellijn was geweest: 0-1.

Ruimte

Berkum trok met meer mankracht naar voren om wat aan die achterstand te doen en dat zorgde voor nóg meer ruimte voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd verijdelde Berkum-keeper Veurink nog een geweldige kans van Guus Broekema, maar in de slotminuut moest de Zwolse sluitpost opnieuw capituleren. Patrick Helbig speelde collega-invaller Gelo Windster vrij, die uit kon halen voor de onhoudbare 0-2.

Daarmee was een teleurstellend maar verdiend verlies een feit voor Berkum, dat geen schim was van de vorige wedstrijd toen de formatie van coach Lindeboom met 2-6 gehakt maakte van TVC ’28. De Zwollenaren blijven voorlopig nog wél op de vijfde plaats staan in de 4e Divisie D, maar zullen in de komende duels heel wat meer uit de kast moeten halen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Berkum-Be Quick 1887, 16 maart 2024

Eindstand: 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: Nick Ooms
Doelpunten: 64. Sem Rozema (0-1), 90. Gelo Windster (0-2)
Gele kaarten: Dennis Horstman, Björn Bakker, Lars Miedema (allen Berkum)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Lars van Gerner (68. Walter Dias Nzasi), Dean Vreugdenhil (56. Derk Fuller), Mike van Ekeren, Nick Kleen (68. Jens Hutten), Lars Miedema, Vince van den Anker

Opstelling Be Quick 1887: Stein Barkhuis, Marshelon Pourier, Yoran Cats, Nagesh Amatsaleh (62. Sem Rozema), Sil Kramer, Joris Reiziger, Robbin van Kooten (78. Patrick Helbig), Julian Vos, Sven van der Velde, Hugo Stoker, Guus Broekema (78. Gelo Windster)

Gerelateerde artikelen

Back to top button