KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar getergd Be Quick 1887

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij Be Quick 1887 in het Groningse Haren. Dat is een tegenstander die de laatste weken onder de maat heeft gepresteerd en ongetwijfeld tuk op revanche zal zijn. De Zwollenaren richtten zich vorige week op na wat mindere weken en zijn er op gebrand die doorgaande lijn door te trekken.

“We zullen het daar zeker niet cadeau krijgen, maar dat is eigenlijk elke wedstrijd zo,” beseft Berkum-middenvelder Dean Vreugdenhil. “We zullen er dus hard voor moeten vechten, maar vorige week hebben wij zeker in de eerste 25 minuten echt goed gespeeld.  En dat niveau moeten we nu langer vasthouden.”

Periodetitel

Be Quick 1887 eindigde vorig seizoen keurig als vijfde in de zondagse 4e Divisie A. De noorderlingen pakten bovendien de derde periodetitel. Echter in de nacompetitie ging promotie aan hun neus voorbij omdat Kampong te sterk bleek. Onder de nieuwe trainer Paul Matthijs, in het verleden prof en aanvoerder bij FC Groningen, gaat het nu in de nieuwe 4e Divisie D nog niet naar wens. Be Quick won de eerste twee duels, maar verloor daarna vier keer op rij. Ook vorige week ging het mis toen DETO in eigen huis met 2-1 te sterk bleek. In die wedstrijd kreeg de Groningse equipe al in de tweede minuut een grote kans. Helaas werd de bal van de doellijn gehaald en daarna kwam DETO er beter in.

Rond het halve uur sloegen de Tukkers twee keer toe en die voorsprong had na rust zelfs veel ruimer kunnen worden. Met nog een kwartiertje te gaan bracht Be Quick de spanning terug toen Hugo Stoker, uit een corner, de 2-1 binnen schoot maar verder kwam men niet. Daarmee zakte de ploeg naar de 13e plek en dat is zonder meer teleurstellend voor de aanhang. Zij zijn veel beter gewend.

Grilliger

Ook Berkum opereert tot nu toe grilliger dan de fans hadden gehoopt. De selectie van trainer Eduard Lindeboom won twee keer, speelde net zo vaak gelijk en ging ook twee keer als verliezer van het veld. Afgelopen zaterdag deden de Zwollenaren het echter goed door thuis met 3-2 te winnen van TVC ’28. Deze was tot dan de nummer twee van de ranglijst. Berkum kwam op 2-0 via een penalty van Marc van der Meulen en een spitsengoal van Lars Miedema. Nadat enkele flinke kansen op meer in rook opgingen werd de voorsprong nog in het eerste bedrijf weer uit handen gegeven.

Na rust drong TVC aan maar het creëerde weinig echte kansen, terwijl Jorben Nieuwenhuis namens Berkum uit een vrije trap de 3-2 binnen schoot. De Zwolse equipe schoof daarmee op naar de achtste plaats van de ranglijst en kan de blik weer naar boven richten. De onderlinge verschillen in de 4e Divisie D zijn echter nog klein, want bijvoorbeeld Be Quick 1887 heeft maar twee punten minder.

De wedstrijd Be Quick 1887-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Joshua Kuipers, die in Stadion Esserberg aan de Rijksstraatweg 14 in Haren (Groningen) op het wat ongebruikelijke tijdstip van 16.15 uur af zal laten trappen.